MITROPOLIA CONTRAATACĂ Vadim Cheibaș: „Suntem lezați atunci când suntem puși pe picior de egalitate cu cei altfel decât noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația a fost făcută de prelatul bisericesc cu privire la raportul pe care reprezentantul ONU Heiner Bielefeldt l-a prezentat în legătură cu libertatea de exprimare confesională din Republica Moldova.

Capii Bisericii Ortodoxe din Moldova au reacționat dur față de raportul prezentat săptămâna trecută de către reprezentantul ONU Heiner Bielefeldt, prin care se arată îngrijorat de statutul privilegiat al acestei biserici, lezând astfel drepturile reprezentanților altor confesiuni.

„Toată societatea noastră s-a angajat spre aderarea la un spațiu mai dezvoltat economic și spiritual, dar asta nu înseamnă să ne integrăm într-o altă societate, de dezmăț. Suntem lezați atunci când suntem puși pe picior de egalitate cu cei altfel decât noi", a precizat secretarul Mitropoliei Chișinăului, Vadim Cheibaș, în cadrul unei conferințe de presă.

Motivând că ÎPS Mitropolitul Vladimir n-a putut lua o poziție directă datorită perioadei de post, Cheibaș a precizat că decizia edililor din Bălți, de luna trecută, de a interzice manifestațiile minorităților sexuale pe străzile din oraș, a fost una inspirată.

Municipiul Bălți, interzis pentru homosexuali

„Aceasta a fost poziția autorităților locale. Dar dacă acest lucru s-ar întâmpla și la Chișinău, ne-am bucura", a mai spus Cheibaș.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite