CARNAGIU PE CALEA FERATĂ Şerpeniul, răvăşit de durere, îşi plânge cei şapte morţi. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina strânge la piept pozele verișoarelor Natalia și Maia
Marina strânge la piept pozele verișoarelor Natalia și Maia

În cimitirul din localitate bărbaţii sapă şapte gropi în care vor zace Ana Anuţoi, Nadejda Bâzgu, Natalia Cupcinenco, Maia Pociumban, Constantin Luca, Nadejda Vasilache şi Natalia Sârghi.De marţi, satul parcă a amuţit. Oamenii îşi vorbesc unul altuia în şoaptă, iar dacă le spui „Bună ziua", îţi răspund toţi la fel: „Nu e deloc bună".

E mare jale în tot satul. Oamenii sunt cu ochii la drum, aşteptând să le fie aduşi acasă morţii. Fiecare a pierdut pe cineva drag: copil, soră, mamă, cumătră sau vecină. Ioana Luca e răpusă de durere. Ea a rămas fără două fete - Natalia, de 26 de ani, şi Maia, de 21 de ani, iar nepoţelul Cosmin Cupcinenco, de doar un anişor, se zbate între viaţă şi moarte în secţia de reanimare.

Femeia ţine strâns la piept nepoţica de doar două luni, care o va cunoaşte pe maică-sa doar din poze. Plâng ambele. Bătrâna - că şi-a pierdut fetele, iar bebeluşul - că vrea lapte de la sân.

Surori şi dincolo de moarte

În ziua tragicului accident, Natalia şi Maia l-au dus pe Cosmin la medic, deoarece răcise. S-au grăbit să se elibereze mai repede, fiindcă Maia şi-a lăsat fetiţa acasă cu bunica şi venea ora alăptării. Mama lor a hotărât să le îngroape împreună, aşa cum au murit.

Funeraliile vor avea loc mâine. Soţii celor două surori lucrează în Rusia şi încă n-au ajuns acasă. În cumplitul accident de pe calea ferată a murit şi naşa Nataliei, Ana Anuţoi.

Maia Pociumban, de 20 de ani, una dintre victimele decedate în accident În cimitirul din sat sunt săpate șapte gropi Vecinele gătesc pentru praznic

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Nadejda Vasilache, de 48 de ani, va fi însă înmormântată astăzi. În microbuzul morţii se afla şi fiica ei de 15 ani, mezina familiei. Cele trei surori mai mari îşi plâng mama şi se roagă lui Dumnezeu să o salveze pe Maria care a fost transportată la Chişinău. Încă mai este în comă.

„Se pregătea să le facă fetelor nunţi, dar acum le va veghea de sus", o jelesc pe Nadejda câteva vecine, gătind mâncare pentru praznic.

Primăriţa din Şerpeni, Elena Nicolaev, de două zile se ocupă doar de organizarea funeraliilor. A luat în mâini lista cu persoanele decedate şi, plângând, ne-a povestit despre fiecare în parte.

„A murit Ana Anuţoi, de 33 de ani, iar fiica ei Cătălina, de trei anişori, e în stare gravă. Nadejda Bâzgu, de 21 de ani, era studentă. Constantin Luca, de 63 de ani, era profesor de educaţie fizică. Nătaliţa Sârghi, de 10 ani, a murit înainte de a ajunge la spital. Mama ei, Zinaida, de 45 de ani, nu se ştie dacă va fi salvată", continuă primăriţa.

„Toţi au fost oameni buni. I-a luat Dumnezeu prea devreme", oftează femeia.

Îi jelesc şi pe cei trei fii ai şoferului ucigaş

Tot satul îi jeleşte pe cei morţi, dar le este milă şi de cei trei băieţi ai şoferului Vasile Damian, care s-ar putea să rămână fără tată pentru mulţi ani. Cel mai mare fiu e în clasa a XI-a, altul e în a IX-a şi cel mai mic - într-a opta.

„E un bărbat foarte mândru. Acum şapte ani i-a murit nevasta de cancer. Niciodată însă n-a acceptat ajutoare din partea prietenilor sau a autorităţilor. Se punea în poară cu toţi. Cred că şi marţi a vrut să demonstreze că reuşeşte să treacă, chiar dacă pasagerii strigau într-un glas că vine trenul", spune îndurerată Elena Nicolaev.

Citește și:

CARNAGIU pe calea ferată. Microbuz lovit de tren, șapte oameni au murit GALERIE FOTO

CAPCANE PENTRU ȘOFERI În Republica Moldova, fiecare a doua trecere de cale ferată nu corespunde normelor. Vezi VIDEO!

VIDEO Femeia internată ieri la Neurochirurgie este în stare critică. Vezi UPDATES!

Un alt accident pe calea ferată. Un pensionar din Zagorancea a fost lovit mortal de trenul Chișinău-Moscova


Tot satul le-a sărit în ajutor familiilor în doliu

Consiliul local s-a convocat în şedinţă în regim de urgenţă şi a decis să ofere fiecărei familii câte 1.500 de lei. Executivul raional le-a dat câte 5.000 de lei de persoană decedată, iar Guvernul a hotărât, ieri, să aloce 100.000 de lei familiilor îndurerate.

Se zbat între viață și moarte

Opt pasageri din „microbuzul morţii", aduşi la Spitalul raional din Anenii Noi, se află încă sub îngrijirea chirurgilor.

La secţia de reanimare a Centrului Mamei şi Copilului din Chişinău sunt acum trei minori - un băieţel de un an şi patru luni, lovit la cap, şi două adolescente de 16 ani în stare de comă, cu traumatisme cranio-cerebrale şi abdominale multiple.

Svetlana Dugan, femeia de 45 de ani transportată de urgenţă la Institutul de Neurochirurgie din Capitală, a fost operată şi este în continuare în comă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite