CAPCANE PENTRU ȘOFERI În Republica Moldova, fiecare a doua trecere de cale ferată nu corespunde normelor. Vezi VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre puținii supraviețuitori care au reușit să iasă de sub caroseria contorsionată a microbuzului răsturnat de tren afirmă că semaforul de la trecerea de cale ferată nu funcționa înainte de producerea accidentului.

Din lipsa unor bariere, locul este semnalizat doar cu un semnal vizual care poate fi greu perceptibil în zilele cu soare și un semnal sonor care abia poate fi auzit de la o distanță de doi metri. Șapte persoane au decedat în accidentul de ieri, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren pe trecerea de cale ferată.

„Nu ardea semaforul. Precis am văzut, pentru că eram înainte. Șoferul e vinovat, dar o parte din vină poarte și Calea Ferată", mărturisește Ion Anton Dogaru, unul dintre oamenii aflați în microbuz.

Click aici să vezi VIDEO!

Contrar celor văzute la fața locului, specialiștii insistă că trecerea de cale ferată era semnalizată corespunzător. „Acest pasaj era amenajat cu semafor cu semnal sonor. Semaforul funcționa cu culoarea roșie. Ultima examinare a acelui semafor a fost în data de 15 mai", spune Sergiu Căpățână, specialist în siguranța rutieră.

Potrivit Poliției Rutiere, în Republica Moldova fiecare a doua trecere de cale ferată nu corespunde normelor. Semafoarele nu funcționează, nu sunt bariere, pilonii nu sunt marcați și semnul „STOP" lipsește cu desăvârșire.

În primele nouă luni ale acestui an, agenții rutieri au documentat 2.000 de șoferi care au forțat trecerile de cale ferată. 11 persoane cu funcții de răspundere au fost amendate pentru încălcările de la trecerile de nivel.

Șoferul riscă până la 10 ani de închisoare

Vasile Damian, de 46 de ani, din Șerpeni, șoferul microbuzului răsturnat ieri lângă calea ferată, se află acum în custodia poliției. El este cercetat penal, sub acuzația de încălcarea regulilor de securitate a circulației, cu decesul a două sau mai multe persoane.

După ce-i va fi stabilită vinovăția, el riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani. Bărbatul este văduv de patru ani și își creștea singur cei trei copii.

Citește și:

VIDEO Femeia internată ieri la Neurochirurgie este în stare critică

CARNAGIU pe calea ferată. Microbuz lovit de tren, opt oameni au murit GALERIE FOTO

Un alt accident pe calea ferată. Un pensionar din Zagorancea a fost lovit mortal de trenul Chișinău-Moscova

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite