Vladimir Putin acuză SUA că ar fi susţinut revoltele din Rusia şi anunţă măsuri de contracarare a protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupe speciale masate la Moscova
Trupe speciale masate la Moscova

Premierul Federaţiei Ruse a acuzat Vestul că a încurajat protestele antiguvernamentale care au avut loc la Moscova şi în alte oraşte ale ţării în ultimile zile

În cadrul unei reuniuni a „Frontului Popular Rusesc" liderul rus a ieşit în public cu prima reacţie după protestele antiguvernamentale ce au avut loc la Moscova în ultimile zile.
Premierul rus a declarat că secretarul american de stat Hillary Clinton ar fi dat un "semnal clar" opozanţilor Kremlinului. "A dat tonul pentru unii activişti ai opoziţiei, le-a dat un semnal, ei au auzit semnalul şi şi-au început activitatea", a declarat Putin, citat de RIA Novosti.

Mai mult, el a susţinut că fonduri străine în valoare de sute de milioane de dolari au fost folosite pentru influenţarea votului în alegerile parlamentare de duminică, câştigate cu greu şi grave încălcări de partidul său, Rusia Unită.

Rusia: Mii de persoane protestează faţă de modul în care s-a derulat alegerile

Vladimir Putin a afirmat că în aceste condiţii se va recurge la înăsprirea pedepselor „pentru cei care execută sarcinile puse de alte state", care se implică în viaţa politică a Rusiei.
„Noi suntem obligaţi să ne apărăm suveranitatea şi va trebui să ne gândim la perfecţionarea legislaţiei pentru a spori reponsabilitatea celor care execută ordinele statelor străine", organizând proteste de stradă.

Începând de luni, mai multe manifestaţii au avut loc în capitala rusă, dar şi în alte oraşe, pentru a contesta rezultatele alegerilor legislative de duminică, care au fost câştigate de partidul de la putere. Manifestanţii protestează faţă de fraudele survenite în cursul procesului electoral.

De ce votează ruşii cum vrea Kremlinul

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite