Noul lider din Transnistria l-a demis pe Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk, liderul rmn
Evgheni Şevciuk, liderul rmn

Prima decizie ale lui Evgheni Şevciuk a fost demiterea a circa 80 de înalţi demnitari şi funcţionari din regiune, inclusiv a feciorului lui Smirnov şi a şefului securităţii transnistrene.

Primul decret al lui Evgheni Şevciuk, noul lider de la Tiraspol prevede demiterea a circa 80 de înalţi demnitari şi funcţionari din regiune.

Astfel, a fost demis şeful securităţii de la Tiraspol, Vladimir Antiufeev, dar şi toată conducerea instituţiei. Şi-au pierdut funcţiile şi toţi miniştrii din republica separatistă, alături de adjuncţii lor. Au rămas fără funcţii şi responsabilii pentru relaţii externe, cei de la apărare şi din industrie. A rămas pe drumuri şi unul din fiii fostului lider Igor Smirnov, Vladimir, care până acum a fost şeful vămii din stânga Nistrului.
Şevciuk nu i-a lăsat nici pe şefii administraţiilor locale. Victor Costârco, primarul de Tiraspol, a fost demis. Aceeaşi soartă au avut-o primarii din Dubăsari, Râbniţa, Slobozia, Grigoriopol, precum şi preşedinţii de raioane.

Evgheni Şevciuk a ocupat fotoliul lui Igor Smirnov

Prin alt decret, Evgheni Şevciuk a decis să înlocuiască şi şeful băncii republicane transnistrene, Oxana Ionova.
De asemenea, Nina Ştanski, şefa stafului electoral a lui Şevciuk a fost numită în funcţia de reprezentant special al în procesul de negociere cu Republica Moldova, responsabil de interacţiunea cu misiunile diplomatice şi organizaţiilor internaţionale.

Evgheni Şevciuk a fost învestit la 30 decembrie în funcția de lider al regiunii separatiste.

Evgheni Şevciuk, noua faţă a separatismului

Află ce cred analiștii despre rezultatele „scrutinului" din regiunea transnistreană

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite