Marian Lupu a asigurat Alianța că are suficiente voturi pentru alegerea președintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În Profunzime" la postul privat de televiziune PRO TV.

„Am discutat în cadrul şedinţei Consiliului AIE, unde Marian Lupu a spus că voturi sunt. Atunci PLDM a spus că nu este gata să dea un răspuns. Sunt voturi în afara alianţei. Avem voturi şi gata. Nu cred că Marian Lupu ar fi mers la aceasta fără voturi", a spus Mihai Ghimpu, citat de agenția Info-Prim Neo.

Preşedintele PL a declarat că nu ştie din partea cui sunt voturile. „Sunt oameni care conştientizează", a remarcat Mihai Ghimpu, menţionând că nu se fac presiuni asupra deputaţilor comunişti, aşa cum a afirmat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Totodată, Mihai Ghimpu este de acord cu propunerea lui Marian Lupu ca deputaţi să arate buletinele de vot după ce ies din cabine. „Vreau ca lumea să cunoască cum a votat PL", a spus el.

Parlamentul va încerca să aleagă preşedintele ţării pe 16 decembrie. Prima tentativă, de pe 18 noiembrie, a eşuat pe motiv că niciun candidat nu a fost înregistrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite