Chişinău: Copilă de două luni botezată după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de două luni a fost creştinată astăzi la închisoarea „Pruncul" din capitala Republicii Moldova, unde îşi ispăşeşte pedeapsa mama sa. La ceremonie, ţinută în biserica penitenciarului, au asistat două perechi de cumetri, trei medici şi o armată de jurnalişti.

Fetiţa, pe nume Gabriela, nu s-a speriat de camerele de luat vederi şi s-a purtat exemplar. Foarte emoţionată, mama micuţei a urmărit slujba prin crăpătura uşii. „N-a fost nicio diferenţă, tot după aceeaşi carte, tot cu apă am botezat. Nu am botezat cu apă minerală sau cu Coca-Cola", a declarat pentru „Adevărul" preotul Viorel Cojocaru, care are o experienţă bogată în botezurile după gratii.
Micuţa Gabriela a fost concepută în timpul unei întrevederi de trei zile, când deţinuţii pot petrece clipe de intimitate cu cei dragi. „Nu planificam să facem un copil, dar dacă aşa a dat Dumnezeu. Când am aflat că sunt însărcinată, mi-a fost frică că o voi naşte la închisoare. Totuşi, mi-am dorit mult să am o fetiţă", a spus Tatiana, condamnată la 10 ani de închisoare pentru şantaj.


Tatăl, ofiţer în armată


Cei care s-au ocupat de organizarea botezului au fost tatăl şi feciorul cel mare al Tatianei, în vârstă de 5 ani. „O să le spunem adevărul mai târziu. Deocamdată îi spun că mama este militar, pentru că atunci când vine s-o viziteze, vede oameni în uniformă", a povestit tatăl Ghenadie Şveţ, ofiţer în Armata Naţională.

Click aici pentru a vedea mai multe poze cu micuţa

Enoriaşii din Bocşa refuză să mai intre duminică în biserică
În luna mai 2011, Tatiana ar putea fi eliberată pentru bună purtare. Gabriela este primul copil încreştinat anul acesta după gratii. Din an în an, tot mai puţini micuţi se nasc la închisoare, a declarat Ludmila Marandici, şefa penitenciarului. Timp de trei ani, copiii au dreptul să se afle lângă mamă şi primesc gratuit de la stat scutece şi alte lucruri. După aceasta, copilul este dus la familia sa în afara închisorii sau plasat într-un internat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite