Enoriaşii din Bocşa refuză să mai intre duminică în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enoriaşii nu sunt de acord cu decizia Mitropiliei Banatului
Enoriaşii nu sunt de acord cu decizia Mitropiliei Banatului

Mitropolia Banatului a dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul preotului Daniel Crecan de la Prohia din Bocşa Montană. Credincioşii sunt nemulţumiţi de răspunsul primit de la Mitropolia Banatului şi spun că se pregătesc pentru altfel de proteste.

Oamenii continuă să-l susţină pe preotul acuzat că ar fi slujit alături de un preot de altă confesiune şi nu vor să se obişnuiască cu ideea că părintele Daniel Crecan nu va mai fi la biserica din Bocşa. Enoriaşii spun că îşi vor umple duminicile cu alte activităţi decât să meargă la slujbă. Mihai Vişan, profesorul universitar care este unul dintre enoriaşii ce îl susţin în continuare pe preotul Daniel Crecan, spune că decizia luată afectează grav familia preotului.

Interzis la slujbe
„Este păcat de tot ceea ce se întâmplă. Personal cred că şi dacă biserica va fi deschisă, va rămâne goală sau cei care vor merge la slujbă vor fi puţini“, a declarat în această dimineaţă pentru „Adevărul de Seară“ Reşiţa, Mihai Vişan. Mihai Riv, consilierul bisericii, este revoltat de faptul că cei de la Episcopia Caransebeş nu au venit în oraşul Bocşa să stea de vorbă cu ei, să le explice din ce motiv a fost schimbat Daniel Crecan şi de ce s-a luat această decizie aspră împotriva lui. „Nu voi deschide uşa până când preotul nostru nu se întoarce. Trebuie să ne explice şi nouă cineva ce se întâmplă, de fapt“, a declarat consilierul bisericii, Mihai Riv.

Preotul Daniel Crecan nu mai are voie să slujească în biserica ortodoxă. Acest lucru este interzis de canoanele bisericii, potrivit oficialilor de la Caransebeş. Biroul de presă al Episcopiei Caransebeşului a emis un comunicat prin care explică cele încălcate de Daniel Crecan. „Învăţătura de credinţă a Bisericii Ortodoxe îşi are exigenţele ei bine definite şi conturate în două milenii de experienţă şi gândire duhovnicească. Consistoriul Episcopiei Caransebeşului a luat act de încălcarea deliberată a învăţăturii de credinţă ortodoxă şi a aplicat hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată în duhul canoanelor Ortodoxiei“, se arată în comunicatul Episcopiei Caransebeşului. Preotul Daniel Crecan nu a dorit să comenteze nici decizia Mitropoliei Banatului deoarece are în plan să se întâlnească cu Episcopul Caransebeşului. „Îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic cu privire la ceea ce s-a stabilit zilele trecute“, a spus Daniel Crecan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite