Vânt de schimbare la singura bancă a statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 16 februarie 2012, adunarea generală extraordinară a acţionarilor va alege noi membri ai Consiuliului Băncii de Economii. BEM are de recuperat peste 900 de milioane de lei din creditele acordate unor agenți economici rău-platnici.

Preşedintele Consiuliului de Administraţie al Băncii de Economii a Moldovei (BEM) Veaceslav Mămăligă a precizat pentru Adevărul că adunarea generală extraordinară a acţionarilor a fost convocată la cererea acţionarilor.

BEM se confruntă în prezent cu probleme grave legate de faptul că are de recuperat peste 900 milioane de lei, credite acordate cu prea multă uşurinţă unor agenţi economici rău-platnici.

La începutul anului trecut, acţionar majoritar la BEM este guvernul Republicii Moldova care deţine 56%. Companiile Minerva SRL şi Sisteme Informaţionale Integrate SRL deţin câte 10%, iar Intercontinent SRL şi Zilena-Com SRL câte 9%. Restul de 6%, sunt împărţite între un număr nedefinit de acţionari.

Banca de Economii, trasă în jos de datornici

Băncile moldoveneşti vor achita o taxă specială pentru stabilitatea financiară a Băncii de Economii

Sectorul bancar din Republica Moldova a fost pus sub lupă de Banca Naţională a Moldovei. Una dintre instituţiile financiare cu probleme este şi Banca de Economii

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite