TOP SECRET Guvernul se pregăteşte pe ascuns de redistribuirea banilor bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect secret de modificare a Bugetului de stat pentru anul 2011 a fost elaborat de Ministerul Finanţelor, pe care-l va propune Guvernului spre aprobare în zilele următoare, anunţă Tribuna.

Proiectul este însă încă confidenţial şi despre el a fost informat doar portalul Tribuna. Astfel, Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor, a anunţat pentru acest site că suma totală a modificărilor este de 550 milioane de lei, însă parametrii de bază ai bugetului de stat practic nu vor avea de suferit.

Atât veniturile, cât şi cheltuielile se vor diminua cu 38 milioane de lei şi vor constitui 19,049 miliarde de lei şi, respectiv, 20,316 miliarde de lei. La fel va rămâne neschimbat şi deficitul bugetar de 1,267 miliarde de lei, echivalentul a 1,9% din PIB.


Ca urmare a redistribuirilor pentru fondul de subvenţionare a agriculturii se vor aloca suplimentar 150 milioane de lei, iar Casa Naţională de Asigurări Sociale va primi 217 milioane de lei.

Amintim că şi anterior despre mai multe proiecte de modificare a legislaţiei ministerul Finanţelor nu anunţa prin comunicat de presă.

De ce Ministerul Finanţelor a tăinuit Proiectul Legii Bugetului pentru anul 2012

Actualul sistem de impozitare a persoanelor fizice din Republica Moldova este favorabil celor bogaţi

În 9 luni ale anului 2011 deservirea datoriei de stat a Republicii Moldova ne-a costat circa 1,1 miliarde de lei moldovenești

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite