Şişhanov cumpără activele unui miliardar georgian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Şişhanov împreună cu fraţii Salam şi Mikhail Gutseriev au semnat un acord de procurare a activelor imobiliare deţinute la Moscova de miliardarul georgian Boris Ivanishvili.

Tranzacţia în valoare de 982,5 milioane de dolari prevede că grupul financiar BIN (controlat de Mikhail Şişhanov împreună cu Salam şi Mihail Guţeriev) cumpără de la compania Unikor toate activele imobiliare, inclusiv hotelul InterContinental Moscow Tverskaya, centrul de afaceri Sammit şi cartierul locativ "Sadovie kvartali".

Potrivit cotidianului Vedomosti, miliaradrul georgian Boris Ivanishvili (avere de 5,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes), proprietarul Unikor, a încercat să vândă separat aceste active, dar nu a găsit cumpărător, deoarece cerea pentru centrul de afaceri Sammit şi cartierul locativ "Sadovie kvartali", câte 500 milioane de dolari.

Boris Ivanishvili îşi vinde practic toate activele din Federaţia Rusă, iar scopul declarat este că adună resurse pentru a intra în politică şi pentru al înlătura de la putere pe actualul preşedinte georgian Mihail Saakashvili.
Miliardarul georgian a vândut săptămâna trecută banca Russkii kredit contra sumei de 352 milioane de dolari şi a mai scos la mezat o reţea de 414 farmacii, dar şi 14 combinate de panificaţie.

Milionarul rus Mihail Şişhanov este vărul milionarului moldovean Adlan Şişhanov, proprietarul clubului FC Zimbru, dar şi a unei reţele de supermakete din Republica Moldova.
Adlan Şişhanov este nepotul lui Mihail Guţeriev, care are o avere de 6,7 miliarde de dolari şi ocupă locul 17 potrivit ultimului clasament al miliardarilor ruşi alcătuit de Forbes.

Milionarul moldovean Gabriel Stati în parteneriat cu milionarul rus Adlan Şişhanov vor să creeze în Moldova cea mai mare reţea de magazine retail

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite