INCREDIBIL Şeful Vămii, Tudor Baliţchi, iarăşi nu declară că este acţionar la trei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Director general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova a declarat pe propria răspundere că a obţinut în anul 2011 un venit de 151.524,26 lei de la locul de muncă, un imobil în Chişinău, estimat la 1.500 lei şi un lot de pământ pomicol în Vadul lui Vodă estimat la 1.239 lei.

În acelaşi timp datele de la Camera Înregistrării de Stat arată că în anul 2011, şeful vămilor, Tudor Balițchi, era acţionar la cel puţin trei companii din țară. Astfel, el deține 30% din acțiuni la casa de schimb valutar „Euro Schimb" SRL din Chișinău, o treime din Vademecum SRL și 10% din Lanteon-Lex SRL. La ultima firmă este partener de afaceri cu Corina Bodiu, șef de direcție la Agenția pentru Reglementare în Comunicaţii, tot ea soția secretarului general al Guvernului.

Mai adăugăm că în afară de Baliţchi, încă patru demnitari au făcut declaraţii de avere, care au fost publicate pe pagina WEB a instituţiilor. Este vorba de ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, directorul Centrului Anticorupţie, Viorel Chetrari, şi viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

Astfel, ministrul Justiției, a obținut 119.220 lei de la locul de muncă de bază, 18.000 de lei din activitatea de reprezentant al statului în societățile comerciale, 11.054 de lei din activitatea pedagogică și 370 de lei din depuneri la instituțiile financiare. Oleg Efrim nu a declarat niciun imobil.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a câştigat anul trecut aproape 99 de mii de lei din salariu şi în jur de 2 mii de lei din activitatea pedagogică. Demnitarul deţine 50% din capitalul unui SRL, întreprindere care în prezent nu activează.

Directorul CCCEC, Viorel Chetrari, a declarat pe propria răspundere, că împreună cu soţia, copiii şi persoanele aflate la întreţinerea sa, a obţinut în perioada anului 2011 un venit de 188. 995 lei de la locul de muncă și 149. 239 lei din depuneri la instituţii financiare.

Viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu a obţinut în anul 2011 un venit de 78.764,2 lei la locul de muncă.
Potrivit legislației, toți demnitarii de stat sunt obligați să își publice declarațiile de avere pe siteurile instituțiilor în care activează până pe 30 ianuarie.

GALERIE FOTO Demnitari cu fermă sau schimb valutar. Vezi ce afaceri mai au miniştrii moldoveni

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite