De ce s-au ieftinit benzina şi motorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa moldovenească le-a oferit un "cadou" şoferilor, prin decizia de a ieftini - insesizabil ce-i drept, benzina şi motorina. Astfel, un litru de motorină a coborât aproape de nivelul de 16,2 lei, iar cel de benzină de 17,0 lei, fiind mai ieftine cu doar 20 de bani faţă de valoarea stabilită în luna martie.

Veste bună pentru şoferi la început de săptămână: s-au ieftinit carburanţii. Deocamdată doar o singură companie, dar cea mai mare de pe piaţă - Lukoil a afişat în după amiaza zilei de luni preţuri noi cu un procent şi ceva mai mici.

Astfel, dacă un litru de benzină A95 costa 17,22 lei, acum se vinde cu 17,02 lei. Preţul unui litru de motorină a coborât la 16,27 lei.

Preţul de import a scăzut

Reprezentanţii companiei s-au ferit să dea detalii. Decizia companiei cu capital rusesc se datorează însă scăderilor de preţ la petrol şi derivatele sale la bursele internaţionale. Astfel costul de import al unei tone de benzină a coborât aproape de nivelul din luna februarie, sub cota de 1.000 de dolari, iar cel al motorinei la nivelul de 950 de dolari, ceea ce este cu aproape 100 de dolari mai puţin, comparativ cu situaţia de la începutul lunii aprilie, când companiile anunţau că vor scumpi preţul de vânzare.

Şi restul companiilor vor fi nevoite să ieftinească benzina şi motorina, în condiţiile în care Lukoil deţine circa o treime din piaţa produselor petroliere.
Aceasta chiar dacă au în stocuri motorină importată la un preţ de cost de 16 lei pentru un litru, adică o să fie nevoite să o vândă practic în pagubă.

VEŞTI PROASTE Taxele mai mari vor scumpi benzina şi motorina

INCREDIBIL Petroliştii renunţă la scumpirea benzinei şi motorinei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite