VEŞTI PROASTE Taxele mai mari vor scumpi benzina şi motorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a aduna mai mulţi bani la buget, autorităţile planifică ca de la 1 ianuarie 2013 să majoreze cu 5% accizele la produsele petroliere şi automobile, ceea ce se va reflecta în scumpirea acestor mărfuri pe piaţa locală.

De la 1 ianuarie 2013 acciza la benzină va creşte de la 2.885 lei la 3.030 lei pentru o tonă. La motorină şi păcură accizul va fi majorat de la 1.200 lei la 1.260 lei pentru o tonă, iar la gazul lichefiat de la 1.800 la 1.890 de lei pentru o tonă.

Potrivit unui proiect de lege publicat de Ministerul Finanţelor privind realizarea politicii fiscale şi vamale pe anul 2013, măsura dată "reiese din Obiectivele politicii fiscale şi vamale pe termen mediu 2013-2015 şi are drept scop armonizarea treptată a cotelor accizelor la cele europene, precum şi asigurarea cu surse financiare a Bugetul Public Naţional".

Totodată, modificarea respectivă ţine de ajustarea la rata inflaţiei de 5% a mărimilor cotelor accizului stabilite în sume fixe.

Importatorii şi comercianţii de produse petroliere susţin că majorarea acestei taxe va duce inevitabil la creşterea preţului carburanţilor la pompă cu 3-5%.

Impozit unic pentru ţărani

Carnea, fructele şi viciile, mai scumpe de la anul

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite