Noapte albă la Consulatul României din Chişinău. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie la Consulatul României din Chişinău. Foto: Dumitru Goncear
Aglomeraţie la Consulatul României din Chişinău. Foto: Dumitru Goncear

Mai mulţi absolvenţi care n-au reuşit astăzi să-şi depună dosarele pentru înscrierea la admitere în centrele universitare de peste Prut au decis să-şi petreacă noaptea sub cerul liber în faţa Consulatului României, pentru a fi primii la „strigarea" de mâine dimineaţă.

Astăzi, la ora 20.00, la ghişeurile Consulatului României, au intrat primii 200 de solicitanţi moldoveni care şi-au depus dosarele pentru înscrierea la unul dintre centrele universitare de peste Prut. Restul de peste 1.000 sunt programaţi pentru următoarele două zile, când orarul de lucru al Consulatului va fi de la ora 09.00 la ora 18.00, cu o pauză de o oră între 13.00 şi 14.00.

Aglomeraţie la Consulatul României din Chişinău. Foto: Dumitru Goncear Aglomeraţie la Consulatul României din Chişinău. Foto: Dumitru Goncear Aglomeraţie la Consulatul României din Chişinău. Foto: Dumitru Goncear

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Unii dintre cei veniţi din ţară la Consulat, au decis să-şi petreacă această noapte sub cerul liber. Este cazul Olgăi Axente, de 18 ani, din Lozova, raionul Străşeni. „Am numărul 552 pe lista de aşteptare. Vreau să dau la Limbi străine, la Piteşti. Nu am reuşit să intru astăzi, dar aştept să-mi depun dosarul mâine. Peste noapte dorm aici pe bancă, la aer curat", spune tânăra.

GALERIE FOTO Peste 1.000 de absolvenţi aşteaptă la Consulatul României să-şi depună dosarul pentru admiterea la studii peste Prut. Vezi UPDATE!

Mama unei absolvente din Mileştii Mici, Ialoveni, a ocupat o altă bancă pe post de loc de înnoptare. „Fata mea se înscrie la Farmacie, la universitatea din Galaţi, cea din Timişoara şi la Târgu Mureş. Am venit aici aseară, la 18.00. Acum va fi a doua noapte pe care o dormim aici, în faţa Consulatului", menţionează Antonina Brânză, în timp ce-şi făcea vânt cu dosarul doldora de acte.

Nici Sorin Zbârciog din Chişinău nu vreau să renunţe cu una-cu două la rândul de la Consulat. „Am să merg acasă, dar revin cu mama, mâine la 4 dimineaţa", mărturiseşte tânărul care vrea să facă economie la Iaşi.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite