GALERIE FOTO Peste 1.000 de absolvenţi aşteaptă la Consulatul României să-şi depună dosarul pentru admiterea la studii peste Prut. Vezi UPDATE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie la Consulatul României, pentru admiterea la studii peste Prut. Foto: Tudor Iovu
Aglomeraţie la Consulatul României, pentru admiterea la studii peste Prut. Foto: Tudor Iovu

Mulţi dintre ei aşteaptă încă de la primele ore ale dimineţii în faţa sediului misiunii diplomatice. Cele mai solicitate centre universitare româneşti sunt cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Ploieşti.

UPDATE, ora 19.26: Programul de primire a dosarelor la Consulatul României pentru înscrierea la admitere în centrele universitare de peste Prut a fost prelungit astăzi până la ora 20.00.

Peste 1.000 de absolvenţi de liceu au luat cu asalt astăzi Consulatul României de pe strada Ismail din Capitală, în vederea depunerii actelor pentru admiterea la studii în România. Chiar dacă a fost întocmită o listă de aşteptare, cu toţii aşteaptă ora 16.00, în speranţa că ar putea prinde un loc mai în faţă.

„Vreau să mă înscriu la Ştiinţe Politice. Am ales trei centre universitare, la Bucureşti, Craiova şi Bacău. Am venit aici de la ora 13.00 şi voi sta până la 18.00. Oricum, n-am de gând să-mi petrec noaptea aici", spune Irina Martin, de 21 de ani, din Chişinău, absolventă a liceului Gaudeamus.

Dumitru Bivol, posesor al biletului de intrare cu numărul 282, vrea să facă facultatea de Tehologii Informaţionale, tot în România. „Vreau să prind un loc la Cluj, la Timişoara sau la Ploieşti. Habar nu am cât e media minimă de admitere. Anul trecut s-a intrat cu 9,05. Stau pe aici de la ora 10.00. În cazul în care nu reuşesc, vin aici la UTM", mărturiseşte tânărul de 19 ani, care a terminat liceul în satul Barda, raionul Ialoveni.

image
Aglomeraţie la Consulatul României, pentru admiterea la studii peste Prut. Foto: Tudor Iovu Aglomeraţie la Consulatul României, pentru admiterea la studii peste Prut. Foto: Tudor Iovu

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Pentru Cristina Ciobanu din satul Chiştelniţa, raionul Teleneşti, situaţia e şi mai complicată. A venit în Chişinău de la 6 dimineaţa şi are de gând să revină în fiecare zi în faţa consulatului din Capitală, pentru a-şi depune actele pentru studii în România. „M-am hotărât să dau la Medicină, la Galaţi, în Iaşi şi în Timişoara. Am media generală 8,84. Până sâmbătă cred că reuşesc să mă înscriu la unul din aceste centre universitare", spune absolventa de 19 ani.

Până în acest moment, la depunerea actelor pentru admiterea la studii în România s-au înscris 1.045 de absolvenţi de liceu. Potrivit celor care întocmesc tabelul de aşteptare, astăzi vor intra în consulat primii 200 de candidaţi.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite