Ernest Vardanean a protestat azi în fața Guvernului, cerând eliberarea polițistului Alexandru Ursu încarcerat în regiunea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ernest Vardanean și membrii asociației Hyde Park au organizat un flash-mob la Guvern
Ernest Vardanean și membrii asociației Hyde Park au organizat un flash-mob la Guvern

Așa-zisa comisie de grațiere de la Tiraspol i-a scăzut perioada de detenție a lui Alexandru Ursu la 6 ani, după ce inițial fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie, după ce și-a cumpărat un apartament în Tighina.

Mai mulți oameni au protestat în această dimineață în fața Guvernului împotriva măsurii luate de așa-zisa comisie de grațiere de la Tiraspol, de a-i scurta durata detenției polițistului moldovean Alexandru Ursu la încă șase ani. Conform „autorităților“ de peste Nistru, tânărul mai avea de ispășit 12 ani de închisoare, după ce a stat deja trei ani în spatele gratiilor.

Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

„Cerem ca Sandu Ursu să fie eliberat necondiționat și imediat. Ni s-a spus că i se va aduce la cunoștință lui Evghenii Șevciuc despre această situație, însă autoritățile noastre n-au discutat nimic cu el", susține Ernest Vardanean, care a fost eliberat pe 5 mai 2011 din detenția ispășită la Tiraspol, în timpul regimului Smirnov.

Rudele poliţistului condamnat de instanţele separatiste, disperate după reuniunea în formatul 5+2

„Am venit să-l apărăm pe acest cetățean moldovean care a fost judecat de o instanță neconstituțională. Aici cu noi sunt și rudele lui. Vrem ca autoritățile noastre să-l elibereze, așa cum au promis", spune și Oleg Brega, din partea organizației Hyde Park.

Polițistul Alexandru Ursu a fost inițial condamnat la 15 ani de închisoare de așa-zisele instanțe separatiste pentru escrocherie, după ce și-a cumpărat un apartament în Tighina. Conform primei „sentințe", el ar fi riscat să rămână după gratii, la penicenciarul din Hlinaia, Grigoriopol, până în 2024.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite