Încă doi băieți din internatul de la Cinișeuți au ajuns la centrul de plasament pentru minori din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au fost găsiți de polițiști în zona autogării de la Piața Centrală și duși la centrul de plasament pentru minori. Directorul internatului de la Cinișeuți spune că băieții au venit în ospeție la bunica unuia dintre ei.

Luni seara, în jurul orei 23.30, polițiștii din Chișinău au găsit alți doi băieți, în vârstă de 12 ani, care provin de la același internat din Cinișeuți, Rezina, ca și frățiorii internați la spitalul municipal „Valentin Ignatenco". Cei doi au fost descoperiți în zona autogării Centru.

Băiatul de 13 ani evadat de la Cinișeuți: „Directorul m-a bătut cu furtunul"

„La centrul nostru, amândoi copiii au avut o purtare foarte rea. Inițial au plecat la părinții celui din satul Cuizăvca, dar au fost întorși din drum. Apoi au plecat spre Chișinău, în ospeție la bunica celuilalt. Am vorbit cu ruda băiatului și mi-a spus că îi este frică să-l primească pentru că obișnuiește să fure din casă. Așa că au ajuns amândoi la centrul de plasament", precizează Ion Corovai, directorul internatului pentru copii cu probleme neurologice din Cinișeuți.

Paznici sau cerşetori în Chișinău

În luna ianuarie, la Centrul de plasament pentru copii din Chișinău, arondat Comisariatului General de Poliţie (CGP), au fost aduși 122 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Dintre aceștia, 49 sunt din Chișinău, 72 au venit din raioane și unul a fost adus din Rusia.

Doi micuți au venit noaptea, pe ger, până la Chișinău. Ambii au fost internați cu fracturi la picioare!

„Astfel de cazuri sunt frecvente. Chișinăul este un oraș mai dezvoltat și copiii vin aici să facă bani. Sunt cazuri când păzesc mașinile de la supermarketuri pentru ciubucul de la șoferi sau se ocupă cu cerșetoria", spune Ruslan Teșu, șeful Serviciului Minori din cadrul CGP.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite