Băiatul de 13 ani evadat de la Cinișeuți: „Directorul m-a bătut cu furtunul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiatul spune că a fost lovit de mai multe ori de colegi și de către educatori
Băiatul spune că a fost lovit de mai multe ori de colegi și de către educatori

Copiii au ajuns la spital cu contuzii la picioare, fiind internaţi la Traumatologie. Directorul internatului promite că va investiga situaţia. Cei doi fraţi au sărit de la etajul doi al internatului luni, la ora 5.30 dimineaţa, iar până în Capitală au ajuns cu un microbuz de rută.

„Ei au mai încercat să fugă. Săptămâna trecută am găsit-o pe fetiță ascunsă sub scară, îmbrăcată de plecare. Acum au ieșit din internat printr-o fereastră de la etajul doi, au alunecat pe acoperiș și au căzut pe asfalt. De la etaj și până jos e o înălțime cam de doi metri și jumătate", afirmă Ion Corovai, directorul internatului.

Deși micuții au contuzii la picioare, provocate de la căzătură, ei au fost internați la Spitalul „Valentin Ignatenco" din cu totul alte motive. „Ambii copii au fost aduși aici cu păduchi. I-am dezinfectat, îi monitorizăm și îi ținem într-un salon aparte. Băiatul a mai încercat să fugă și de aici. Are o formă de retard mintal. Noi, în secția de traumatologie, lecuim păduchi", a spus ironic medical Nicolae Curcă. Minorii au fost aduși aici de la Urgență cu fracturi ale membrelor inferioare, pentru a putea fi internați și îngrijiți așa cum se cuvine.

Doi micuți au venit noaptea, pe ger, până la Chișinău. Ambii au fost internați cu fracturi la picioare!

În salonul în care sunt internaţi am găsit-o și pe Ludmila Răilean, mama picilor evadați din internat. Femeia are 40 de ani și este divorțată. Tatăl natural al copiilor lucrează acum în Moscova și nu știe despre situația celor doi. „I-am internat la Cinișeuți anul trecut, în octombrie. Pentru băiat am obținut o recomandare de la medici. Fata are doar niște probleme la rinichi. Dar am trimis-o și pe ea, să fie împreună", spune femeia originară din Bulboaca, raionul Anenii Noi.

„O baie n-am mai făcut de pe 3 ianuarie"

Frații fugari spun că lunile petrecute la Cinişeuţi au fost un adevărat coșmar. „La internat n-avem apă caldă. O baie n-am mai făcut de pe 3 ianuarie. Ne spală doar pe picioare. Băieții mai mari mă bat și când m-am dus la educatoare să-i spun, mi-a dat și ea una. Și directorul de la internat m-a bătut cu furtunul pe care îl ține în birou", povestește băiatul.

Sora lui spune că ultima dată a fost bătută miercurea trecută. „Doamna Vera, educatoarea, m-a tras de păr și de urechi că am vrut să plec cu fratele meu. M-a pălit cu cureaua pe spinare de vreo șase-șapte ori. Nu vreau să mai merg la internat", mărturisește fetița de numai 11 ani.

Băiatul va fi trimis din noi la internat

Angajații şcolii auxiliare din Cinișeuți spun că au condiții foarte bune și că micuții sunt îmbăiați în fiecare săptămână. „Nu i-am bătăt şi nici nu am de gând să-i bat. Azi revin la internat şi voi investiga dacă au fost loviţi de educatori", a declarat Ion Corovai, directorul instituţiei.

Mama copiilor spune că băiatul va fi trimis înapoi la internat, iar fata va veni cu ea acasă.

Luni seara, poliţiştii au mai găsit la Autogara Centru alţi doi minori de 12 ani care au fugit din acelaşi internat.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite