Doliu național. Ultima zi cu Maria Bieşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu şi-au luat rămas bun de la Maria Bieşu o mai pot face astăzi. În acest moement, primadona se află la Biserica Sfântul Nicolae unde este oficiată liturghia şi prohodul.

UPDATE 12.52 corpul neînsufleţit al primadonei este dus la Cimitirul Central Ortodox de pe strada A. Mateevici.

La 10.00, sicriul primadonei va fi depus în holul de la parter al Teatrului Naţional de Operă şi Balet, unde va fi prezentat şi un program funerar-concertistic al Orchestrei şi Corului Teatrului Naţional de Operă şi Balet, în timp ce toţi doritorii îşi vor lua rămas bun de la Maria Bieşu. Tot aici, la ora 12.00, va avea loc mitingul de doliu, drapelele de stat din toată ţara vor fi coborâte în bernă, iar la aceeaşi oră se va păstra un moment de reculegre. Ulterior, corpul neînsufleţit al primadonei va fi dus la Cimitirul Central Ortodox de pe strada A. Mateevici.

Teatrul de Operă şi Balet va purta numele Mariei Bieşu. Potrivit ministrului Culturii, Boris Focşa, aceasta este o iniţiativă mai veche a instituţiei. „Astfel de personalităţi se nasc o dată la o sută de ani!", a spus Focşa despre unul dintre pilonii muzicii din Republica Moldova.

Zi de doliu naţional în memoria primadonei

Maria Bieșu a cerut să fie înmormântată în costum popular și și-a dictat testamentul spiritual, pe patul de moarte

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite