Tiraspolul se joacă „de-a interdicţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce acum câteva zile Consilul Uniunii Europene a prelungit restricţiile pentru liderii separatişti de a călători în spaţiul UE, Tiraspolul răspunde cu aceeşi monedă. Aşa-zisul minister de externe din Transnistria a decis să interzică mai multor oficiali de la Bruxelles şi Strasbourg să viziteze teritoriul disputat.

„Restricţiile nu pot fi văzute altfel decât ca o tendinţă a oficialilor europeni de a folosi şi în continuare şantajul, presiunile şi ameninţările în raport cu cetăţenii transnistreni. Faptul că sancţiunile pentru liderii de la Tiraspol se prelungesc din an în an încă din 2003, este o dovadă a faptului că Uniunea Europeană nu este interesată de situaţia de la Nistru", se arată într-un comunicat de presă al ministerului de externe transnistrean.

Tiraspolul arată din deget şi promite că impunerea acestor restricţii se vor răsfrânge asupra negocierilor în formatul 5+2.


„Prin urmare constatăm că nici consultările din Germania şi nici decizia luată la Moscova privind reluarea negocierilor în formatul 5+2 nu i-a făcut pe birocraţii europeni să revină în albia obiectivităţii politice", se mai precizează în acelaşi comunicat.

Citeşte şi:

Igor Smirnov a declarat că va candida la așa-zisele alegeri din regiunea transnistreană

Filat şi Smirnov, întâlnire în Germania

Ilie Cazac cere grațiere „cetățeanului" Igor Smirnov


Consiliul Uniunii Europene a prelungit la 30 septembrie pentru un an restricţiile împotriva mai multor lideri de la Tiraspol. La scurt timp însă Bruxelles-ul a decis suspendarea acestora pentru jumătate de an şi asta pentru „a contribui la reglementarea conflictului transnistrean". Sancţiunile îi vizează pe 19 funcţionari din Tiraspol. Restricţiile se referă şi la Igor Smirnov, dar şi la cei doi fii ai săi.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite