S-a plâns la CEDO că soţul a bătut-o de nervi că a pierdut banii la jocurile de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţul era agresiv din cauza lipsei de bani
Soţul era agresiv din cauza lipsei de bani

Anunţul vine de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a înştiinţat guvernului că autorităţile moldovene nu au oferit protecţie unor victime ale violenţei în familie.

Potrivit Asociaţiei Promo-LEX este vorba de o femeie din Moldova care s-a căsătorit în 2001. Mai târziu bărbatul s-a implicat în jocuri de noroc, pierzând sume mari de bani. Acesta nu avea un loc permanent de muncă şi a acumulat multe datorii, devenind agresiv faţă de soţie şi copil. Situaţia în familie a devenit tensionată mai ales după ce mai multe persoane străine sub ameninţare au obligat-o pe reclamantă să semneze o recipisă, moment în care aceasta a aflat despre datoriile soţului. În 2010 femeia a intentat cererea de divorţ, iar bărbatul a devenit şi mai agresiv.

Milioane de euro pentru despăgubirea persoanelor ce s-au plans la CEDO

În aprilie femeia a cerut protecţie, însă procesul a fost tărăgănat, potrivit Promo-LEX, iar femeia a fost supusă în continuare agresiunilor. CEDO a cerut Guvernului de la Chişinău să-şi prezinte observaţiile pe marginea acestui caz şi să răspundă la întrebări legate de modul în care autorităţile şi-au epuizat obligaţiile de a proteja reclamanta împotriva violenţei în familie şi de a atrage la răspunde agresorul. Aceasta este deja a treia cauză legată de violenţa în familie care este comunicată Guvernului de către CEDO.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite