Primul marfar a pornit de la Râbnița, încărcat cu metal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulația a fost reluată după o pauză de 6 ani
Circulația a fost reluată după o pauză de 6 ani

Primul tren marfar care va traversa regiunea transnistreană, după o pauză de 6 ani, a pornit la ora 11.00 de la Râbnița și se îndreaptă spre Ucraina. Evenimentul a fost inaugurat de premierul Vlad Filat și liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk.

Trenul a fost încărcat la Uzina Metalurgică şi va ajunge la portul Mariupol din Ucraina. Garnitura are în jur de 20 de vagoane. Reluarea circulației marfarelor prin regiunea separatistă va aduce multe beneficii agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului, a spus Șevciuk.

El a anunțat că în viitor ar putea fi deschisă și circulația rutieră spre Odesa pe podul de lângă Tiraspol, care a fost blocat timp de 20 de ani. De asemenea, 100 de copii de pe malul drept se vor odihni în taberele din Transnistria, iar alți micuți din regiune vor vizita Chișinăul.

„Domnul Șevciuk a demonstrat tuturor că este un om care se ține de cuvânt", l-a lăudat premierul. Filat a promis că în curând cei doi lideri vor semna un nou protocol, de această dată pentru restabilirea legăturii telefonice dintre cele două maluri.

La 30 martie, Vlad Filat şi Evgheni Şevciuk au semnat la Tiraspol un acord privind reluarea transportului marfar feroviar prin regiunea transnistreană, stopat în anul 2006.

Filat și Șevciuk au bătut palma: Traficul feroviar prin regiunea transnistreană, reluat după 6 ani

Poduri economice peste Nistru

EDITORIAL Mica înţelegere dintre Filat şi Şevciuk

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite