Polițist moldovean „grațiat“ de Evgheni Șevciuk. Va mai sta șase ani în temnițele separatiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apropiaţii lui Alexandru Ursu au cerut eliberarea acestuia
Apropiaţii lui Alexandru Ursu au cerut eliberarea acestuia

Polițistul moldovean Alexandru Ursu, condamnat la 15 ani de închisoare de așa-zisele instanțe din stânga Nistrului, după ce și-a cumpărat un apartament la Tighina va mai sta după gratii șase ani.

La 5 septembrie, liderul separatist, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret de grațiere a sectoristului de la Hagimus, Căușeni, acuzat de escrocherie și care se află în temnițele separatiste de mai bine de trei ani. Numele lui Alexandru Ursu apare la secțiunea celor cărora li s-a redus jumătate din termenul de ispășire a pedepsei rămas.

Decizia luată de așa-zisele autorități de la Tiraspol i-a dezamăgit pe rudele polițistului. „Nu poartă nicio vină pentru ca să stea după gratii atâta timp. Oficialii de la Chișinău ne-au promis în repetate rânduri că-l vor scoate din închisoarea de la Hlinaia", ne-a spus Irina Lozinskaia, soția lui Alexandru Ursu.
„Autoritățile Republicii Moldova s-au jurat rudelor polițistului că problema va fi hotărâtă. Le-au spus că decizia comisiei de grațiere de la Tiraspol este «o prostie și că totul este decis de către Șevciuk». A venit momentul să declarăm deschis că instituția responsabilă de reintegrare nu se descurcă cu sarcina pe care o are", s-a indignat și Ernest Vardanean, jurnalistul condamnat la 15 ani în stânga Nistrului și grațiat mai târziu de fostul lider, Igor Smirnov.

Reprezentanții Biroului de Reintegrare de la Chișinău nu au comentat deocamdată decizia Tiraspolului.

Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite