UPDATE Marian Lupu a votat fără perdea: „A intrat aer fresh în cabină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi moldovenii votează primarul și consilierii
Astăzi moldovenii votează primarul și consilierii

Moldovenii sunt așteptați astăzi la urnele de vot pentru a-și alege primarul localităţii şi consilierii locali, care îi vor reprezinta în următorii patru ani.

Update 13.30 Vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc a votat la aceeaşi secţie la care a mers mai devreme colegul său de partid Marian Lupu. „Am votat pentru viitorul ţării  şi pentru un echilibru în societate. Am votat progresul“, a spus Plahotniuc, care s-a prezentat la urne fără soţie, însoţit doar de o asistentă. „Eu m-am obişnuit să fiu persoană publică, iar familia mea poate nu“,  a explicat politicianul.

Update 12.15 Președintele interimar și soția sa, Victoria, au găsit cabinele de vot fără draperii la secția din incinta Policlinicii nr. 1 din centrul orașului. „Nu m-a incomodat acest lucru. A intrat puțin aer fresh", a mărturisit liderul Partidului Democrat jurnaliștilor, după ce a aplicat ștampila „Votat".

„ Scrutinul de astăzi va influența nu doar starea lucrurilor din oraș, dar și evoluția situației politice. Am votat pentru ca schimăprile pe care le facem să devină un proces irevesibil", a declarat Marian Lupu.

Igor Dodon a venit la votare împreună cu familia sa

Update 11.45 Igor Dodon, candidatul Partidului Comuniștilor la funcția de primar al Capitalei, a venit la secția de votare însoțit de întreaga familie. El a intrat in cabină cu fiul său mai mic, care a aruncat ulterior în urnă unul din cele două buletine de vot. Dodon a spus că a votat pentru „un un Chișinău prosper, curat, o Capitală într-adevăr europeană", iar soția sa - „pentru o echipă de profesioniști, care va acorda copiilor o copilărie fericită, iar tuturor un oraș prosper".

Comunistul nu a riscat să dea un pronostic pentru rezultatele scrutinului de astăzi, spunând că „nu a fost proroc în această campanie și nu vrea să facă prognoze". În același timp, el s-a arătat „ferm convins că vom pune astăzi punct și aceasta va fi soluția corectă".

Update 11.30 Recordul prezenţei de vot: La penitenciarul numărul 13 au votat 30% din deţinuţi

Update 11.20 Liderul Partidului Liberal a ridicat draperia unei cabine de vot, iar apoi a intrat în alta cu telefonul mobil. Politicianul a vrut în acest fel să demonstreze că alegătorii pot fotografia buletinul de vot, fiind nemulțumit că birourile electorale au ignorat recomandarea CEC de a scoate draperiile de la cabinele de vot.

Mihai Ghimpu, liderul PL

„M-am bucurat când Comisia Electorală Centrală a decis să renunțe la draperii, ca votul să fie deschis. Observatorii trebuie să vadă că cetățeanul aplică ștampila Votat și ia decizii singur, fără a fi manipulat prin bani sau prin funcții", a explicat Ghimpu.

Liberalul, care a venit cu soția sa Dina, a declarat că a votat pentru ca schimbările din Capitală să fie duse până la capăt și s-a arătat convins că mâine va sărbători alegerea primarului din primul tur.

Campania electorală pentru alegerile locale 2011 a bătut recordul la dinamism

Filat a votat, după ce s-a rugat la biserică

Update 10:30 Liderul PLDM, Vlad Filat, a venit la secția de votare împreună cu soţia sa, după ce a trecut pe la biserică. „M-am rugat pentru țară, pentru sănătatea tuturor, pentru lucruri mai mari decât ce vizează câştigarea alegerilor", a menţionat premierul. După ce a ieșit din cabină, liberal-democratul a spus că a votat „ pentru continuarea proceselor de europenizare a ţării" și s-a arătat convins că în Capitală nu va avea loc turul doi de scrutin.

Update 10.25 Valentina Buliga, candidatul Partidului Democrat, a venit la secția de votare la ora 10.00, împreună cu soțul și fiul său. Buliga a spus că a votat ‘‘pentru un Chișinău social, cu copii fericiți în școli și grădinițe, pentru un oraș liniștit și modern". Doresc ca în Capitală să trăiască oameni asigurați", a adăugat democrata.

Update 10.15 Victor Bodiu, primul pe lista candidaților Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de consilier municipal, a venit la secția de votare „binedispus", împreună cu soția Corina și fiul Cătălin, care a aruncat buletinul în urna de vot pentru a-l ajuta pe tata. Bodiu, care s-a retras din cursa pentru fotoliul de primar, a spus că a votat pentru un Chişinău european, modern, în care locuitorii să se simtă confortabil.

Update 10:04 Candidatul independent, fostul liberal-democrat Mihai Godea a venit la secția de votare împreună cu soția și unul dintre cei doi fii ai săi, cu care a intrat și în cabină. Politicianul a declarat că a votat „cu gânduri senine, pentru un viitor sigur pentru locuitorii municipiului Chișinău". „Am votat pentru competență, în primul rând, pentru performanță și pentru ca municipiul Chișinău să devină un oraș în care să ne placă să trăim".

Update 10.00 Până la această oră la Chișinău au votat circa 9% din alegători

Update 09.26 Vladimir Voronin, liderul partidului Comuniştilor a votat la ora 9.20 dimineaţa. "Aştept o schimbare radicală a administraţiei publice locale. Or, în afară populaţia are nevoie ca în localităţiţile unde locuieşte nu doar ca cineva să facă curat“, a declarat expreşedintele Republicii Moldova la ieşirea din cabina de vot. Totodată Voronin a promis că după alegeri ar putea sfinţi primăria municipiului Chişinău. Liderul comunist a refuzat să ofere detalii despre nunta nepoatei sale ce a avut loc în ajun la Baku, Azerbaidjan.

Chirtoacă: "Am votat pentru modernizarea Capitalei"

UPDATE 08.30 Dorin Chirtoacă, candidatul partidului Liberal la şefia Primăriei Capitalei a votat la ora 08.00 dimineaţa. "Am votat pentru modernizarea municipiului Chişinău, pentru continuarea proiectelor începute acum patru ani", a declarat Chirtoacă. Ela adăugat că "nu se va supăra dacă va fi şi turul doi". Chirtoacă a spus că a venit la secţie atât de dimineaţă ca să fie un exemplu pentru chişinăuieni.

Dorin Chirtoacă a fost cel mai matinal candidat

Foto: Dorin Chirtoacă cel mai matinal candidat

UPDATE 08.20 Locuitorii din Corjova sunt împiedicați să voteze la Cocieri

Înainte de a ajunge la secția de votare, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră actul de identitate pe care se va aplica ștampila „Alegeri locale 5 iunie 2011". După ce aţi pus ştampila „votat" în dreptul concurentului ales, ieşiţi din cabină şi introduceţi buletinul în urna de vot. Anul acesta au fost amenajate 2037 de secţii de votare.

Aproape 2.000.000 de euro au cheltuit, oficial, concurenții electorali în campania pentru alegerile locale din 5 iunie

Vezi listele candidaţilor la funcţia de primar şi de consilier local, delegaţi de partidele politice

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite