Lansează-te într-o nouă aventură cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de zece săptămâni, pasionaţii de lectură vor avea parte de cele mai palpitante aventuri
Timp de zece săptămâni, pasionaţii de lectură vor avea parte de cele mai palpitante aventuri

De săptămâna viitoare, cotidianul nostru îți aduce o nouă colecţie de cărți fascinante pentru copii, dar şi pentru adolescenţii pasionaţi de literatura universală.

Primul volum, romanul „David Copperfield" de Charles Dickens, va intra în casele dumneavoastră marţi, 20 decembrie. Colecţia „Aventura" reuneşte unele dintre cele mai importante titluri din literatură. La doar 39 de lei, cărţile din această serie vor putea fi procurate în fiecare zi de marţi, doar împreună cu ziarul „Adevărul". Timp de zece săptămâni, copiii şi adolescenţii se vor putea bucura de romanele unor scriitori celebri: Charles Dickens, Mark Twain, Lewis Carroll, Karl May, Arthur Conan Doyle, Emilio Salgari.

Marţi, 20 decembrie, vă veţi putea delecta cu primul volum al romanului autobiografic „David Copperfield", în care autorul englez Charles Dickens dezvăluie momente din viaţa sa. Pe când lucra la fabrica de cremă de ghete, tânărului Charles Dickens i s-a făcut rău. Fagin, unul dintre colegii de muncă bădărani, cu care se încăierase de câteva ori, se simţi cuprins de milă faţă de el şi insistă să-l ducă acasă. De teamă că în acest fel s-ar putea afla că tatăl său era la închisoare, Dickens refuză ajutorul colegului.

Moșul îți aduce reduceri la cărțile „Adevărul"

REVOLUȚIE Cum a ajuns cartea Verde un fenomen în Republica Moldova

INTERVIU Alexe Rău: „Colecțiile Adevărul sunt făcute cu dragoste"

Acceptă în cele din urmă să fie condus acasă, dar se opreşte în faţa unei case care nu-i aparţinea. După ce-i mulţumeşte lui Fagin, bate la uşă, încercând până în ultimul moment să păstreze aparenţele. Când proprietarul casei îi răspunde, Dickens întreabă de Robert Fagin, pretinzând că a greşit adresa.

Cu ghidurile National Geographic călătoreşti cu ochii deschişi!

„Miturile şi Legendele Lumii" vin cu Adevărul

Geniile picturii, într-o nouă colecție

Deşi multă vreme nu a povestit nimănui despre toate experienţele prin care a trecut, Dickens a decis să dezvăluie totul în romanul autobiografic „David Copperfield". „Când mă întorc cu gândul la acel cortegiu de suferinţe ale tinereţii mele parcă văd în faţa ochilor un băieţel romantic şi nevinovat, care-şi făureşte o lume din astfel de imagini ciudate şi întâmplări jalnice. Şi nu-i de mirare că mă înduioşez", obişnuia să spună scriitorul despre opera sa.

Titluri mari într-o colecţie palpitantă

Până pe 21 februarie, când apare „Testamentul incaşului" de Karl May, ultimul titlu al colecţiei, tinerii vor putea trăi viaţa a zeci de personaje şi vor putea ieşi din poveşti îmbogăţiţi de experienţe palpitante. Nu uitaţi însă de celelalte colecţii lansate de „Adevărul" pe care le puteţi găsi atât la chioşcuri, cât şi la redacţia noastră de la Chişinău.

Ce urmează în colecţie

Pe 3 ianuarie, veţi găsi la chioşcuri un alt roman de aventuri de Charles Dickens - „Oliver Twist". Pe 10 ianuarie va apărea romanul „Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark Twain, iar pe 17 ianuarie - „Aventurile lui Huckleberry Finn", o altă creaţie a lui Twain. La 24 ianuarie va apărea „Tom Sawyer detectiv" şi „Tom Sawyer în străinătate", la fel, de Mark Twain. „Alice în Ţara Minunilor" şi „Alice în Lumea Oglinzii" (31 ianuarie - n.r.), de Lewis Carroll, va încheia prima lună a anului 2012. Editura „Adevărul" a inclus pe listă şi alte romane de anvergură, adevărate călătorii iniţiatice pentru cei care se află la început de drum în universul lecturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite