La cea de-a zecea ediție a Zilei Vinului va fi lansat brandul „Vin Moldova“, se vor gusta bucate, se va cânta și dansa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Sărbătoarea Vinului va fi una deosebită. În afară de tradiționalele întreprinderi din sectorul vitivinicol, vor participa și peste 30 de întreprinderi de alimentație publică, 100 de meșteri populari, asociația apicultorilor, dar și reprezentanți din domeniile turismului, științei, colective artistice și interpreți.

Evenimentul nu va mai avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, ci la „Moldexpo", unde vinificatorii vor dispune de un spațiu de trei ori mai mare decât în anii precedenți. Schimbarea locației a fost făcută însă din motivul vizitei Patriarhului Rusiei Kiril, care coincide cu Ziua Vinului.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat astăzi că ideea principală a ediției va fi promovarea vinurilor cu indicație geografică: Valul Traian, Ștefan-Vodă, Codru și Bălți. De asemenea, în prima zi a sărbătorii va fi lansat brandul național „Vin Moldova", se vor organiza concursuri pentru reprezentanții folclorului moldovenesc. Vasile Bumacov a mai confirmat și prezența a trei miniștri și doi foști miniștri la evenimentul din 7-9 octombrie.

Bugetul care va fi cheltuit pentru sărbătoare va depăși 1 milion de lei.

Citește și:

Liber la vize pentru cetățenii străini, de Ziua Națională a Vinului!

Liturghie la Ştefan, beţie la Lenin

12 pahare cu vin în cinstea Patriarhului

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite