„Jucând tenis cu moldovenii“, acum și în varianta video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu au citit celebra carte a scriitorului britanic Tony Hawks „Jucând tenis cu moldovenii" vor putea urmări filmul cu același titlu.

Pelicula va rula în perioada 19-27 mai la cinematograful Gaudeamus din Capitală, la ora 16.00 și 18.00. Prețul biletelor va varia între 30-60 de lei.

Tony Hawks a ajuns în Moldova în 1998, în urma unui pariu cu un prieten. Scriitorul s-a văzut obligat să-i bată la tenis pe toţi fotbaliştii din naţionala Moldovei. Rând pe rând, el a câştigat 11 meciuri. În cartea sa, britanicul descrie cu lux de amănunte realitatea acelor ani: sărăcia, bezna de pe străzile Capitalei, problemele din sistemul medical.

Scriitorul care i-a provocat pe fotbaliştii din naţionala noastră: „Moldovenii, mai buni la tenis decât mine"

S-a întors victorios în Marea Britanie, dar nu a uitat de Republica Moldova. O parte din banii obţinuţi din vânzarea cărții au fost donaţi centrului „Hippocrates", în prezent „Tony Hawks Centru".

„De azi încolo, mi-aș dori ca toate filmele să fie lansate, pentru prima dată, la Chișinău. Sunt sigur că Hollywood-ul îmi va urma exemplu", a spus mai în glumă, mai în serios Tony Hawks, venit la Chișinău cu ocazia premierei.

Scriitorul, care este și personajul central, a menționat, în manieră umoristică, faptul că în film au apărut toți actorii moldoveni care cunosc engleza și că pelicula a fost turnată din propriile economii, circa 200.000 de lire sterline. „Contabilul m-a sfătuit să nu fac aceste cheltuieli și să las banii pentru bătrânețe. Bineînțeles, nu i-am urmat sfatul", a declarat britanicul.

După lansarea de la Chișinău, Tony Hawks își va promova filmul într-un turneu în Marea Britanie. Autorul a precizat că o parte din banii adunați vor fi donați centrului pentru copii cu dizabilități „Tony Hawks".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite