Filat a plecat de urgenţă la Moscova să discute preţul gazelor cu şeful Gazprom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexei Miller, şeful Gazprom îl aştepată la Moscova pe premierul Vlad Filat
Alexei Miller, şeful Gazprom îl aştepată la Moscova pe premierul Vlad Filat

Premierul Republicii Moldova va efectua, joi, 3 noiembrie, o vizită la Moscova, Federaţia Rusă. În capitala rusă, premierul va participa la serata de omagiere a regizorului Emil Loteanu, unde va rosti o alocuţiune.

Motivul principal al plecării atât de neaşteptate a premierului Vlad Filat în Rusia sunt negocierile privind semnarea unui nou acord de import şi a preţului gazelor ruseşti. Astfel la Moscova, Vlad Filat are programată o întrevedere cu Alexei Miller, preşedintele gigantului rus „Gazprom". Premierul moldovean va mai avea şi o întrevedere cu Andrei Fursenko, ministrul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă, copreşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică.

Amintim că Vlad Filat a avut la 18 octombrie o întrevedere cu premierul rus Vladimir Putin la Sankt-Petersburg, în cadrui căreia a fost abordată şi chestiunea încheierii noului contract de import al gazelor.
Mai mult, premierul Filat a cerut semnarea unui contract pentru un termen de cinci ani, care ar lua în calcul şi o posibilă diminuare a preţului la metan.
Potrivit ultimelor date, preţul de import al gazului rusesc, chiar şi fără contract ar fi urmat să scadă cu 8-10% de la 1 ianuarie 2012.

Putin şi Filat au accelerat negocierea preţului gazelor

Ruşii ne cer CET-urile, căile ferate, Moldtelecom-ul, bază militară pentru un preţ mai mic la gaz

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite