Putin şi Filat au accelerat negocierea preţului gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul moldovean Vlad Filat (stânga) şi omologul său rus Vladimir Putin
Premierul moldovean Vlad Filat (stânga) şi omologul său rus Vladimir Putin

Astăzi, în regim de urgenţă, a plecat la Moscova grupul de negociatori din partea Republicii Moldova şi a companiei Moldovagaz pentru a relua negocierile privind viitorul contract de import a metanului.

Primele efecte ale întrevederilor de la Sankt Petersburg, dintre Vlad Filat premierul Republicii Moldova şi omologul său rus, Vladimir Putin, se fac văzute. Ieri, în regim de urgenţă a plecat la Moscova grupul de negociatori din partea Republicii Moldova şi a companiei Moldovagaz pentru a relua negocierile privind viitorul contract de import a gazelor.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a confirmat că plecarea grupului de negociatori, este şi un rezultat al întrevederilor avute la nivel înalt. „Această deplasare la Moscova, oricum era planificată, dar pentru sfârşitul lunii. Întrevederile din ultimul timp au dus însă la accelerarea procesului de negociere a noului contract de import a gazelor", a declarat ministrul Economiei.
În acelaşi timp, Valeriu Lazăr a precizat că este prematur de vorbit despre preţul gazelor livrate de Gazprom. „Până nu vom avea un contract finalizat şi semnat de ambele părţi, nu se poate de spus nimic cu precizie", a afirmat vicepremierul.

Amintim că Vlad Filat a avut la 18 octombrie o întrevedere între cu Vladimir Putin la Sankt-Petersburg, în cadrui căreia a fost abordată şi chestiunea încheierii noului contract de import al gazelor.
Mai mult, premierul Filat a cerut semnarea unui contract pentru un termen de cinci ani, care ar lua în calcul şi o posibilă diminuare a preţului la metan.

Potrivit ultimelor date, preţul de import al gazului rusesc, chiar şi fără contract ar fi urmat să scadă cu 8-10% de la 1 ianuarie 2012.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite