IREVOCABIL Dorin Popovici, fără scaun de magistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Popovici a încearcat să revină în fotoliul de judecător (Sursa: odnoklassniki)
Dorin Popovici a încearcat să revină în fotoliul de judecător (Sursa: odnoklassniki)

Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie au respins ieri recursul fostului lor coleg Dorin Popovici, care a cerut înapoi scaunul de magistrat.

Dosarul lui Dorin Popovici a ajuns pe masa judecătorilor de la CSJ şi în octombrie 2011. Atunci, magistraţii au decis să trimită cazul acestuia la rejudecare, la Curtea de Apel Chişinău. La 17 mai 2012, judecătorii de la Curtea de Apel au respins cererea lui Dorin Popovici.

El a rămas fără locul de muncă încă acum doi ani pentru că a emis mandate de arest în Comisariatul General de Poliţie Chişinău în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

Demis în martie 2010, fostul judecător a încercat imediat să revină în funcţie contestând în instanţă hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost eliberat din funcţie.

Dorin Popovici pe urmele lui Ion Muruianu? CSJ a trimis la reexaminare dosarul „judecătorului din iad"

Dorin Popovici, magistratul care a judecat la Poliţie în timpul evenimentelor din aprilie 2009, ramâne pe drumuri

Magistratul ar fi aplicat neuniform legislaţia, iar în cele 32 de cauze contravenţionale pe care le-a examinat a aplicat arestul în condiţiile în care Codul Contravenţional prevede aplicarea acestei forme de pedepse doar în cazuri excepţionale.

Membrii CSM au luat în calcul şi cazul surorilor Ludmila si Oxana Radu, arestate la 7 aprilie. Oxana a stat în arest timp de cinci zile, deşi avea un copil minor acasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite