CHIŞINĂU: Dorin Popovici, magistratul care a judecat la Poliţie în timpul evenimentelor din aprilie 2009, ramâne pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Curtea de Apel au decis astăzi să-i respingă cererea fostului lor coleg, Dorin Popovici, care a cerut înapoi scaunul de magistrat. Popovici a fost demis acum un an pentru că a emis mandate de arest în Comisariatul General de Poliţie în timpul evenimentelor din aprilie.

Fostul judecător a cerut instanţei să fie restabilit în funcţie după ce, la 23 martie 2010, a fost demis de Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit juriştilor de la Centrul de Resurse Juridice din Chişinău, el a fost acuzat că a judecat cauzele în timp record de 7 - 10 minute, încălcând principiului publicităţii şi solemnităţii proceselor de judecată, dar şi supremaţia legii.

Juriştii mai spun că magistratul a aplicat neuniform legislaţia, iar în cele 32 de cauze contravenţionale examinate a aplicat măsura de pedeapsă cu arestul în condiţii în care Codul Contravenţional prevede aplicarea arestului doar în cazuri excepţionale şi imposibilitatea aplicărei acestei pedepse mamelor cu copii până la 12 ani.

Membrii Consiliului au luat în calcul şi cazul surorilor Ludmila si Oxana Radu, arestate la 7 aprilie. Oxana a stat în arest timp de cinci zile deşi avea un copil minor acasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite