Doliu la Zoo Chișinău! O lebădă foarte rară a fost împuşcată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lebăda cu gâtul negru e o specie rar întâlnită
Lebăda cu gâtul negru e o specie rar întâlnită

Angajaţii Grădinei Zoologice din Chişinău nu-şi pot stăpâni lacrimile când îşi amintesc cât de prietenoasă şi veselă era singura lebădă cu gâtul negru, iar acum zace fără suflare.

Tragedia s-a întâmplat în weekendul trecut. Luni dimineaţa angajaţii au găsit pasărea plutind moartă pe apă. În urma investigaţiilor s-a constatat că ea a fost împuşcată dintr-o armă pneumatică. „Glontele i-a nimerit în rinichi. Pasărea s-a chinuit toată noaptea până a pierdut tot sângele, picătură cu picătură", spune îndurerat Alexei Hanţaţuc, director la menajerie.

Lebăda cu gâtul negru era vedetă la Zoo. „Era foarte blândă, iubea oamenii, mânca din palmă", îşi aminteşte directorul.

Citește și:

Una dintre cămilele aduse la Zoo Chișinău a pierdut o sarcină din cauza condițiilor în care a fost ținută la vama Leușeni

Cămilele din vamă au fost aduse la Zoo Chișinău

FOTO Cămile cu fulare şi căciuli pe cap, pe străzile din Chişinău

Puiul de tigru de la grădina zoologică din Chișinău a ajuns mascotă pentru sportivi. Vezi GALERIILE FOTO!

Tigrul mort şi omul prost

Pasărea a fost cumpărată recent din Olanda, la un preţ de 10.000 de lei şi era unica la noi. Alexei Hanţaţuc susţine că e o specie foarte rară şi îi va fi foarte greu să găsească una asemănătoare.

Poliţia susţine că va fi foarte greu de prins ucigașul, căci pentru procurarea armelor pneumatice nu e nevoie de un permis de port-armă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite