Concluzia procurorilor: Vânătăile lui Timoșenko s-au format prin apăsarea unor obiecte tari, și nu de la lovituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din regiunea Harkov au constatat în urma unor verificări că Iulia Timoșenko nu a fost bătută, a declarat reprezentantul Procuraturii Generale din Ucraina, Vadim Goran.

Controlul a început pe 23 aprilie și nu a fost încă finalizat. În conformitate cu legislația ucraineană, verificările vor dura 10 zile, după care procurorii vor prezenta o decizie finală. „Deja am efectuat o mulțime de măsuri, am interogat practic toți participanții - medici, colaboratori ai sistemului penitenciar, angajați de la Urgență care au transportat-o, doctori de la spital, alte persoane care ar fi putut fi martori unor evenimente. Până astăzi, faptele despre care declară Iulia Timoșenko nu au fost confirmate", a spus Goran, într-un interviu.

Timoșenko și-a arătat urmele de lovituri de pe corp GALERIE FOTO

Potrivit lui, medicii legiști au ajuns la concluzia că vânătăile de pe corpul ex-premierului nu puteau să apară pe 20 aprilie, așa cum susține Timoșenko. „Mai mult decât atât, mecanismul și localizarea hematoamelor vorbește despre faptul că ele s-au format în urma apăsării sau ciocnirii cu obiecte tare și în niciun caz în urma unor lovituri cu pumnul în burtă, așa cum spune ea. De asemenea, vânătăile puteau să apară fără aplicarea unei forțe prea mari", a explicat procurorul.

Pentru că Timoșenko a refuzat să fie examinată de legiști, expertiza medico-legală a fost făcută prin intermediul actelor completate de doctorii din penitenciar. Nici pozele și dovezile prezentate de comisarul pentru drepturile omului, Nina Karpaceva, nu au fost luate în calcul de procurori, pentru că „nu au fost dobândite conform procedurilor legale".

Condamnată la 7 ani pentru abuz de putere, Iulia Timoșenko a intrat săptămâna trecută în greva foamei protestând față de „represiunea politică".

Iulia Timoşenko a început greva foamei în închisoare, după ce a fost bătută?

VIDEO Iulia Timoşenko, din închisoare: "Îmi este frică să nu fiu omorâtă"

VIDEO Iulia Timoşenko sărutată de avocatul său

Iulia Timoșenko priza cocaină

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite