Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova neagă că ar fi tăinuit cauzul de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Marghieva
Marina Marghieva

Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova (CNO) precizează că sportivele Natalia Artâc şi Marina Marghieva din Echipa Olimpică au fost acuzate de încălcarea regulamentului anti-doping înaintea Jocurilor Olimpice printr-o scrisoare confidenţială adresată Federaţiei Naţionale de profil cu referire la rezultatele pozitive ale probei A.

Potrivit unei declaraţii de presă a CNO, conform procedurilor internaţionale de control doping, confirmarea substanţelor dopante în organism se efectuează prin contraexpertiză - analiza probei B. În cazul confirmării rezultatului probei A, Federaţia Internaţională emite o notificare oficială cu privire la violarea regulamentului anti-doping.

În lipsa unei astfel de notificări oficiale, CNO nu a fost în măsură să facă declaraţii publice înaintea Jocurilor Olimpice precum că sportivele au utilizat substanţe dopante. Astfel, CNO dezminte acuzaţiile apărute în ultimele zile, precum că aceste informaţii ar fi fost tăinuite în mod intenţionat, anunţă Info-Prim Neo.

Mai mult ca atât, CNO ţine să reitereze poziţia sa cu privire la cazurile de dopaj în sport, care este una de condamnare. CNO susţine eforturile comunităţii internaţionale anti-dopaj, îndreptate spre anihilarea acestui fenomen negativ.

Ieri, în presă a apărut informaţia că cele două atlete au fost găsite pozitiv la proba antidoping chiar înainte de a merge la Londra. Din acest motiv ele au rămas la Chişinău, dar încă figurau în listele sportivilor moldoveni participanţi la Jocurile Olimpice 2012.

Ieri seara, Zalina Marghiev, o altă atletă a Republicii Moldova, a declarat pe o reţea de socializare că fetele sunt nevinovate, dar problema este că Moldova nu are un medic specialist şi un laborator pentru testele antidoping.

JOCURILE OLIMPICE 2012 Marina Marghieva și Natalia Artîc au primit aviz negativ din partea Comitetului Internațional Olimpic după ce au fost găsite dopate

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite