VIDEO Înainte de a veni la Chișinău, Angela Merkel a primit 30.000 de musafiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul german, Angela Merkel
Cancelarul german, Angela Merkel

Covorul roșu, pe care au pășit regii, președinți și premieri a fost toată ziua pășit de vizitatori în cadrul zilei ușilor deschise la reședința Angelei Merkel.

Timp de câteva zile, reședința Angelei Merkel a fost transformată într-un adevărat parc de distracții, anunță postul de televiziune 1TV. În cadrul vizitei, musafirii cancelarului german au putu vorbi cu șoferul personal al Angele Merkel. De asemenea ei au putut analizeza limuzina prezidențială de 500 de cai putere și au putut urca în elicopterul de lucru al cancelarului. Mai mult, vizitatorii au avut acces liber și la muzeul unde sunt expuse toate cadourile primite de cancelarii germani.

Merkel vine să federalizeze sau să europenizeze Moldova?

Află cu ce mesaj vine Angela Merkel la Chișinău

„Pentru vizitatorii prezenți la reședința lui Merkel nu au existat secrete: limuzina cântărește patru tone, blindată din toate părțile, 500 de cai putere, viteza maximă - 210 kilometri pe oră. Dacă privești prin fereastra fumurie a vehiculului poți vedea doar un televizor și un telefon. Și interiorul elicopterului de lucru al cancelarului este destul de modest. Din spusele echipajului, ea nu este foarte vorbăreață. Tot ce poți auzi de la ea este «salut» și «la revedere», iar în timpul zborului întotdeauna lucrează cu documente", spun jurnaliștii de la 1TV.Ru.

Totodată, în cadrul aceluiași reportaj, jurnaliștii susțin că obiectele de lux ce pot pot fi găsite la reședința Angelei Merkel sunt cadouri din partea liderilor străini. „Spre exemplu, colier, cercei și inele incrustate cu smaralde și diamante, i-au fost dăruite de liderul turkmen. Însă, lucrurile scumpe nu reprezintă stilul cancelarului. Ea arată oriunde destul de modest. „Daca e s-o compari cu președintele american, care este și în timpul vacanțelor întotdeauna înconjurat de gardă de corp, Angela Merkel, în pofida statutului său, poate foarte ușor să dispară în mulțime", spune un vizitator.

Angela Merkel se va deplasa prin Chişinău cu un Audi A8 blindat

Ziua ușilor deschise la reședința sa se pare că o fac pe Angela Merkel din ce în ce mai populară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite