Aurelia Hâncu a fost RESTABILITĂ la șefia centrului Artico

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta directoare a Centrului Republican pentru Copii și Tineret, demisă de Ministerul Educației pentru încălcări disciplinare grave, revine în funcție.

UPDATE Aurelia Hâncu a revenit în această dimineață în biroul său de la Artico. Ea se declară mulțumită de decizia dictată aseară de instanță. „Totul a fost așa cum trebuia să fie după lege", ne-a spus directoarea restabilită în funcție.

Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a anulat ordinele semnate de ministrul Mihail Șleahtițchi prin care Aurelia Hâncu a fost sancționată disciplinar și demisă. Magistrații au decis că ea a fost eliberată din funcție ilegal și urmează să fie restabilită.

Aurelia Hâncu a contestat în instanță demisia de la șefia centrului Artico

„Avem o decizie pozitivă. Într-un final, adevărul a triumfat", a comentat mâna sa dreaptă, directorul adjunct al centrului Artico, Eduard Gurin.

Decizia poate fi contestată în instanța ierarhic superioară. Șefii de la Educației nu au decis, deoacamdată, dacă merg mai departe sau o vor lăsa pe directoarea demisă să revină la serviciu. „Vom examina cu cea mai mare atenție concluziile formulate de instanța de judecată. De asemenea, mâine voi avea o întâlnire cu doamna Hâncu. Nu putem să ne grăbim, trebuie să analizăm cu toată responsabilitatea documentele și să avem un dialog direct și consistent până a decide pașii următori", ne-a spus ministrul Șleahtițchi.

Aurelia Hâncu a fost demisă pe 25 ianuarie pentru că și-ar fi luat concediu fără acordul Ministerului Educației, lipsind nemotivat de la serviciu, și că a plecat, la fel fără permisiune, într-o vizită în China. Femeia susține însă că a avut aprobarea ministrului în ambele cazuri.

Șefa centrului Artico a fost demisă pentru încălcări deosebit de grave

Anterior, ea a fost sancționată cu mustrare aspră pentru că a modificat acte oficiale, introducându-şi soţul în delegaţia copiilor care au plecat într-un turneu în Turcia, vara trecută. Procurorii i-au deschis și un dosar penal pe acest caz pentru depășirea atribuțiilor de servciu. Numele directoarei figurează și în alte câteva anchete privind cazuri de corupţie şi de spălare de bani.

Șefa centrului Artico s-a ales cu dosar penal. Riscă până la trei ani de închisoare

AUDIO Înregistrare compromițătoare? Șefa centrului Artico, acuzată că se îmbogățește pe spatele copiilor

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite