Domnica Cemortan, moldoveanca de pe Costa Concordia, a fost audiată de procurorii italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 25 de ani din Republica Moldova despre care presa a scris că s-ar fi aflat la cină cu căpitanul navei de croazieră Costa Concordia în timpul naufragiului din 13 ianuarie a fost audiată miercuri de procurori în Italia, scrie cotidianul La Repubblica.

Potrivit publicației italiene, interogatoriul a durat cinci ore, în secția de carabinieri din Grosseto, unde procurorii au decis s-o audieze, departe de camerele de luat vederi. Oamenii legii i-au pus întrebări în legătură cu seara pe care ar fi petrecut-o în compania comandantului navei înainte de naufragiu.

A venit pe neașteptate să fie audiată

Pentru ca moldoveanca să fie interogată, a fost creată o comisie rogatorie, dar Domnica Cemortan s-a prezentat singură, pe neașteptate, în Italia, pentru a fi audiată. După interogatoriu, tânăra a urcat într-o mașină și a plecat imediat.

La Repubblica mai scrie că Domnica avea capul acoperit de glugă și purta ochelari. Carabinierii i-au făcut drum, ținând-o departe de jurnaliști. Potrivit unor surse, fata a fost interogată de către procurori în calitate de persoană care deține informații despre ceea ce s-a întâmplat în noaptea naufragiului, inclusiv referitor la motivul prezenței sale la bordul Costa Concordia.

image
image
image

Vezi aici GALERIA FOTO cu Domnica după audierile din Grosseto!

Un alt cotidian italian scrie, pe surse anonime, că Domnica Cemortan ar fi recunoscut în faţa procurorilor că îl place pe căpitanul Costa Concordia. Ziarul mai scrie că „blonda căpitanului" ar fi recunoscut că ţine mult la Francesco Schettino şi că ar fi fost invitata lui pe vasul de coazieră.

Potrivit La Nazione, moldoveanca ar fi declarat la audieri că l-a cunoscut pe comandant, care este căsătorit şi are un copil, pe o altă navă, pe când era angajată la Costa Crociere în calitate de animatoare.

Anterior Domnica Cemortan a declarat pentru „Adevărul” că în momentul impactului navei cu stâncile era la cină cu prietenii, nu cu căpitanul navei Francesco Schettino. Ea a negat categoric că ar fi fost amanta comandantului, după cum au presupus unii colegi de-ai săi, citați de presă. Tânăra a povestit că s-a aflat alături de căpitan și alți membri ai echipajului pe puntea de comandă a vasului naufragiat până la ora 23.50, în timp ce unii martori afirmau că Schettino ar fi părăsit nava mai devreme.

UPDATE Presa din Italia scrie că Domnica Cemortan urmează să fie audiată la Chișinău. Tânăra spune că n-a anunțat-o nimeni

EXCLUSIV Replica „blondei misterioase" de pe Costa Concordia: „N-am avut nicio treabă cu căpitanul"

Mărturiile Domnicăi Cemortan: „Schettino este unul dintre cei mai buni căpitani"

GALERIE FOTO UPDATE Ea este românca originară din Republica Moldova, care era cu căpitanul Costa Concordia în momentul naufragiului

EDITORIAL Află în ce spital s-a născut Domnica Cemortan

Domnica Cemortan, supraviețuitoare de pe Costa Concordia: „Am salvat mai multe vieţi". Vezi VIDEO

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite