Balerina moldoveancă: “Nu sunt amanta lui Schettino”. Căpitanul: Nu luam cina cu ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apar dezminţiri de ambele părţi: şi căpitanul şi balerina moldoveancă susţin că nu se aflau împreună în momentul accidentului

Căpitanul de pe Costa Concordia ("Căpitanul Laşitate", cum a fost poreclit de presa internaţională), Francesco Schettino, a negat că era în compania tinerei moldovence Domnica Cemortan în momentul producerii accidentului. Schettino a afirmat că el oricum şi-a făcut datoria şi nu merită să fie în detenţie, scrie "Corriere della Sera".

Domnica Cemortan: "Sunt gata să depun mărturie. Nu mă ascund"

Referindu-se la tânăra moldoveancă despre care martorii au spus că era împreună cu căpitanul în momentul accidentului, comandantul Francesco Schettino a declarat că nu era cu aceasta în momentul naufragiului: "Această persoană nu avea acces în zona punţii de comandă", declară Schettino.

Şi Domnica Cemortan susţine că nu lua cina cu acesta în momentul accidentului şi că nu este amanta acestuia. "M-au sunat prietenele mele din Italia şi am înţeles totul. Ştiu ce vor să mă întrebe. Nu sunt amanta comandantului navei. Şi ştiţi de ce? El le arată tuturor, mereu, fotografia fiicei sale când era mică. Un bărbat care caută o amantă nu se comportă aşa", crede Domnica Cemortan, moldoveanca în vârstă de 25 de ani care are şi cetăţenie română.

Presa italiană a relatat că tânăra era împreună cu comandantul navei, luând masa ori plimbându-se pe punte (conform diverselor mărturii), în momentul în care vasul de croazieră Costa Concordia, care avea la bord peste 4.200 de persoane, s-a lovit de stânci în apropierea insulei italiene Giglio.

Joi seara, tânăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea comandantului navei, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decât să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă când a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", spune ea.

Moldoveanca este însă considerată acum un martor-cheie de către procurorii italieni, care o caută pentru a-i pune întrebări.

Martorii contrazic declaraţiile celor doi

"Daily Mail" relatează că tânăra are o fiică de doi ani şi că a lucrat ca traducător pe Concordia, dar în momentul accidentului se afla pe navă în vacanţă. O fotografie destul de neclară cu ea la bordul navei a apărut în presa italiană (IL Secolo XIX), care a precizat că poza i-a parvenit de la o persoană aflată pe navă.
Domnica Cemortan şi Francesco Schettino au fost văzuţi luând masa împreună şi band vin cu 30 de minute înainte de dezastru, scrie "Daily Mail".

Unul dintre pasageri, Angelo Fabri, a descries chiar felul în care erau îmbrăcaţi: "Căpitanul era într-o jachetă închisă la culoare şi era aşezat în faţa unei femei. Aceasta era foarte tânără şi întâi am crezut că ar fi fiica lui. Era o tânără slăbuţă, blondă cu părul până la umeri şi purta o rochie neagră fără mâneci. Râdeau tare şi se distrau". Acelaşi pasager povesteşte şi că Schettino bea vin în acel moment - declaraţie care contrazice spuse căpitanului. El susţine că nu s-a atins de alcool.

O sursă din compania Costa Crociere a declarat de asemenea pentru "Daily Mail" că "femeia care pare că lua cina cu Schettino este o angajată de pe Costa care a fost plătită să îi asiste pe pasagerii ruşi". Ea ar fi trebuit să coboare pe de Costa Concordia înainte de începerea croazierei, însă şi-a cumpărat un bilet şi a rămas la bord.

Citeşte şi:


Profesorii Domnicăi Cemortan de la Colegiul de Coregrafie din Chișinău: „Nu iese fum fără foc"

Sirena moldoveancă şi Titanicul italian

Mărturiile Domnicăi Cemortan: „Schettino este unul dintre cei mai buni căpitani"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite