Arestări în lanţ la compania miliardarului moldovean Anatol Stati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După punearea sub arest a fostului vice-preşedinte al Ascom Group, Andrei Baștovoi și a fiului său Valentin, au urmat noi reţineri.

Astfel au fost închişi Nicolae Tverdun, juristul companiei şi Ion Jugănaru, contabilul Ascom Group. Ultimul se întorsese în Republica Moldova din Sudan ca să prezinte niște documente legate de contabilitatea afacerii.
Potrivit unor informaţii publicate pe blogul „Dreptate pentru Baștovoi" arestarea contabilului arată suspect pentru că fusese efectuată în timp ce Ion Jugănaru a venit la oficiul Ascom să prezinte documentele date. Autorii susţin că în așa mod proprietarii companiei Ascom încearcă sa sperie pe oricine va încerca să demonstreze nevinovăția lui Andrei Baștovoi.

Contactat de Jurnal TV, avocatul lui Baştovoi, Constantin Tănase, a confirmat informaţia precum că Ion Jugănaru a fost arestat.

Andrei Baștovoi și fiul său Valentin au fost arestaţi la începutul lunii august la cererea președintelui Ascom Group, Anatol Stati. Ei sunt învinuiți de delapidarea sumei de 185 mii de dolari, bani tranferaţi din Uganda pe contul unei firme din Chişinău. El a ocupat funcții cheie în Ascom Group încă de la fondarea companiei, în 1994.
Andrei Baştovoi a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, iar în ultimii 10 ani, a fost vice-preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine familiei miliardarului Anatol Stati. El a fost demis acum câteva luni.

Potrivit topului „Cei mai bogaţi oameni din CSI" elaborat şi publicat anul trecut de ziarul financiar ucrainean "Delo" (Afacerea), preşedintele companiei Ascom-grup, Anatol Stati este cel mai bogat om din Republica Moldova. Averea lui este estimată la 500 milioane de dolari.
Feciorul său Gabriel Stati, celebru prin colecţia de maşini scumpe şi escapadele sale, a candidat ca independent la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010.

Citiţi şi

Procuratura investighează cazul "însuşirii ilegale“ a sumei de 185 mii de dolari de către un fost manager al companiei Ascom Grup

Compania milionarului moldovean Anatol Stati acuză Kazahstanul de „naţionalism al resurselor”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite