Criza politică din România şi abuzurile guvernului Ponta fac înconjurul Europei. Bilanţul negru al guvernului de la Bucureşti, trimis la toţi eurodeputaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate guvernele şi parlamentele din UE sunt informate de criza politică din România, de modul în care actualul guvern acţionează la Bucureşti, cronologia evenimetelor din ultimele două luni, cu date şi fapte, fiind transmisă reprezentanţilor tuturor statelor europene în Parlamentul European, potrivit unor documente obţinute de Adevărul Europa.

Criza politică de la Bucureşti a fost prezentată astăzi, în detaliu, la Strasbourg, la reuniunea de grup a popularilor europeni, PPE, de europarlamentarul român, Marian Jean Marinescu. La reuniunea politică a socialiştilor, şeful social democraţilor, Hannes Swoboda, a mai încercat încă odată să ia apărarea Guvernului de la Bucureşti, pe temele care ţin de presiunea şi atacurile politice fără precedent la adresa Curţii Constituţionale dar şi la nerespectarea deciziei CCR privind reprezentarea României la Bruxelles.

Vezi aici documentele ce urma să fie transmise europarlamentarilor din toate statele membre UE reuniţi în plen la Strasbourg pentru cea mai importantă şedinţă lunară

Guvernul Ponta, două luni de ilegalităţi şi derapaje democratice

Specialiştii români reclamă plagiatul lui Ponta

Socialiştii şi liberalii din Parlamentul European au refuzat o dezbatere la Strasbourg, unde eurodeputaţii au până joi şedinţă de plen. Dezbaterea avea să fie pregătită de reprezentaţii PPE (Partidul Popular European) din care face parte PD-L. 

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

"Dintr-o solidaritate ideologică prost înţeleasă faţă de reprezentanţii stângii din România europarlamentarii socialişti şi cei din grupul ALDE (n.n. liberali) din Parlamentul European refuză să discute pe marginea situatiei ingrijoratoare din Romania. Prin acest refuz se încurajează o stare de fapt care este împotriva principiilor Uniunii Europene", au precizat popularii europeni.

Grupul PPE a precizat că va informa în continuare Parlamentul şi Comisia cu privire la atacurile concertate din România împotriva democraţiei şi a statului de drept (...). Subiectul ramâne pe agenda grupului PPE. Suntem realmente îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite