Raportul Schengen pentru Bulgaria: Nu sunt destui poliţişti la graniţa cu Turcia. UE va trimite o nouă misiune de evaluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontiera Bulgariei nu este suficient de securizată pentru Europa
Frontiera Bulgariei nu este suficient de securizată pentru Europa

Misiunea de evaluare consideră că Bulgaria nu îndeplineşte, încă, în ceea ce priveşte controlul la frontiera terestră externă, toate cerinţele acquis-ului Schengen, se arată în raportul prezentat vineri, la Bruxelles, în grupul de experţi UE.

Citeşte detaliile Raportului Schengen pentru România şi concluziile experţilor UE

Comitetul de evaluare recomandă Grupului de lucru pentru evaluare Schengen (Scheval) să sfătuiască Bulgaria să continue măsurile şi să raporteze, cu regularitate, asupra progreselor realizate, şi să decidă, pe baza informaţiilor primite, asupra stabilirii unei noi misiuni de evaluare (re-re-evaluare), în timp util.
 
Din punctul de vedere al experţilor, autorităţile de la Sofia nu au rezolvat funcţionarea deficitară a echipamentelor tehnice de supraveghere a frontierei şi nu au alocat, pe frontiera cu Turcia, un număr suficient de mare de poliţişti de frontieră.
 
"Mai există şi preocupări legate de abordarea strategică  a controlului la frontieră şi, în general, a viitoarei frontiere terestre. Nu există o imagine clară asupra a ceea ce se va întâmpla după eliminarea controalelor la frontieră şi asupra modalităţii de a acţiona şi reacţiona”, se arată în raportul prezentat vineri la Bruxelles, în grupul de experţi Schengen.

Membrii misiunii de evaluare solicită imperativ revizuirea strategiei existente, pentru a o face mai coerentă şi detaliată, şi punerea imediată a acesteia la dispoziţia tuturor autorităţilor implicate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite