Raportul Bulgariei pe Sistemul de Informaţii Schengen a fost adoptat, cel pe frontiera terestră are probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de experţi Schengen a adoptat astăzi raportul tehnic al Bulgariei pe Sistemul de Informaţii Schengen decizie care fusese amânată din cauza lipsei unor informaţii solicitate în cadrul întâlnirilor din Consiliu, au confirmat, pentru Adevărul Europa, surse diplomatice

Cu toate acestea, raportul Bulgariei pe zona terestră rămâne cel cu probleme, autorităţile de la Sofia urmând să rezolve deficienţele reclamate în grupul de experţi pentru graniţa cu Turcia.

Decizia tehnică privind Bulgaria a fost amânată în luna ianuarie, în timp ce ultimul raport al României a primit avizul şi recunoaştearea îndeplinirii tuturor condiţiilor Schengen.

Citeşte cum şi-a făcut România temele pentru a primi statutul de membru Schengen

Este rândul Parlamentului European să dea un aviz pe cele două rapoarte, după ce eurodeputaţii se vor lămuri ce vor primi de la Consiliul European. Acesta din urmă a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că aceste dosare ar putea fi desecretizate. Conflictul dintre cele două instituţii europene risca să blocheze orice fel de decizie cu privire la România şi Bulgaria înaintea Consiliului European de la sfârşitul lunii februarie. Atunci cele două ţări ar urma să afle dacă primesc sau nu statul de membre ale spaţiului Schengen.

Citeşte care a fost compromisul dintre Consiliu şi Parlament în conflictul dosarelor "secrete" Schengen

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite