Schengen: Nicio decizie politică legată de România şi Bulgaria nu va fi luată mâine de ţările membre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio decizie politică nu va fi luată la Consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne) care începe mâine la Bruxelles, reprezentanţii statelor Schengen urmând doar să fie informaţi în legătură cu faptul România a încheiat dosarul tehnic, Bulgaria mai are chestiuni de rezolvat în cursul lunii martie, iar cele două ţări nu pot adera decât împreună, potrivit Preşedinţiei UE.

Consiliul European a fost informat în legătură cu faptul că evaluarea tehnică a României este completă pe toate cele şapte domenii în timp ce în cazul Bulgariei doar şase condiţii sunt îndeplinite, iar în privinţa unui aspect - securitatea frontierei terestre cu Turcia - sunt încă acţiuni în derulare.

Reprezentanţii Preşedinţiei maghiare a UE vor evalua la Consiliul JAI care începe mâine şi poziţia statelor membre UE şi Schengen după ce unele dintre ele au semnalat faptul că aderarea celor două ţări estice ar trebui amânată.

De asemenea, la acest Consiliu nu este aşeptată fixarea unui alt termen la care aderarea României şi Bulgariei să fie decisă.

Preşedinţia maghiară a UE a anunţat că este una din priorităţile sale ca cele două ţări din est să primească statutul de ţări membre Schengen în timpul mandatul ei de şase luni.

Urmăreşte Adevărul Europa şi citeşte toate motivele care au dus la amânarea deciziei în cazul Schengen

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite