Contra - petiţia lui Theodor Stolojan: Imperiile media au campanii de denigrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Theodor Stolojan a transmis astăzi grupului PPE din Comisia Parlamentului European care avea în dezbatere petiţia contra introducerii presei în Strategia Naţională de Apărare o notă prin care descrie problemele din mass media naţională.

În România sunt două mari imperii media: Realitatea şi Antena ale căror programe sunt în mod evident părtinitoare şi promovează campanii de denigrare la adresa Guvernului României şi a preşedintelui Traian Băsescu, se arată în scrisoarea lui Stolojan către colegii europarlamentari.  

Potrivit aceleiaşi informări, Realitatea este deţinută de Sorin Ovidiu Vântu, „un milionar care a făcut avere în circumstanţe dubioase”. Vântu se află sub anchetă penală pentru fraudarea în masă a deponenţilor unui fond mutual de investiţii, le-a mai spus Stolojan europarlamentarilor  din Comisia de Petiţii atasând notei sale şi conţinutul câtorva din stenogramele dintre patronul Realităţii TV şi directorii postului său de televiziune.

“Antena este deţinută de Dan Voiculescu, un alt milionar care a început să facă avere în timpul regimului comunist. Stolojan a menţionat şi faptul că, potrivit arhivelor fostei poliţii politice, Voiculescu a fost acuzat că ar fi fost cel puţin informator al fostei Securităţi”, se arată în aceeaşi notă.

CITEŞTE declaraţiile şi decizia Comisiei de Petiţii a Parlamentului European legată de Petiţia împotriva introducerii presei în Strategia Naţională de Apărare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite