VIDEO Summit PPE la Bruxelles. Bulgaria si Romania au nevoie de susţinere pentru Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Summitul Partidului Popular European, Meise (Bruxelles)
Summitul Partidului Popular European, Meise (Bruxelles)

Şefi de stat şi de Guvern alături de reprezentanţi ai opoziţiei, lideri ai Partidului Popular European (PPE), se întâlnesc astăzi, la Meise, lângă Bruxelles, la summitul PPE de dinaintea Consiliul European care începe în această după amiază.

Liderii PPE vor discuta temele de pe agenda Consiliul European, însă este de aşteptat ca reprezentanţii României şi Bulgariei să ridice problema susţinerii popularilor în Parlamentul European pe tema Schengen. 14 din cei 27 de membri ai Consiliului European sunt reprezentanţi ai PPE. Delegaţia României este condusă de preşedintele Traian Băsescu a care a sosit la Meise.

Premierul bulgar, Boyko Borisov, a declarat recent că încă speră că Franţa va accepta admiterea Bulgariei în spaţiul Schengen în martie 2011.

Şeful Guvernului de la Sofia a apreciat, la Bucureşti, la Summitul Dunării, în cadrul unei întâlniri cu omologul său român, Emil Boc, că România şi Bulgaria acţionează fiecare în direcţia sa pentru a-şi atinge obiectivul comun de intrare în Schengen. „Unul dintre obiectivele noastre comune este aderarea la Spaţiul Schengen. Bineînţeles, fiecare ţară acţionează în direcţia sa", a spus Borisov. Pentru a da "greutate" obiectivului comun, cei doi premieri vor organiza o şedinţă comună de guvern româno-bulgară.

De asemenea, la întâlnirea de astăzi a PPE este invitat şi premierul Republicii Moldova, Vlad Filat care se află la Bruxelles. El a participat, în această dimineaţă la o dezbatere organizată de Center for European Policy Studies (CEPS), unul dintre cele mai puternice think-thank-uri de la Bruxelles. La finalul discuţiilor din cadrul PPE, Vlad Filat a avut un scurt tête-à-tête cu preşedintele Comisiei Europene, Jose-Emanuel Barroso. 

VIDEO: Vlad Filat la Bruxelles

CITEŞTE pe ADEVĂRUL EUROPA Ce spune Vlad Filat deciziile politice de la Chişinău!

CITEŞTE pe ADEVĂRUL EUROPA Care sunt cele mai fierbinţi subiecte de pe agenda Summitului European

Urmăreşte pe ADEVĂRUL EUROPA declaraţiile liderilor Partidului Popular European

ADEVĂRUL MOLDOVA va analiza declaraţiile de la Bruxelles făcute de Vlad Filat

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite