Premierul olandez, somat de euroaleşi să condamne site-ul împotriva est europenilor. Vezi cum a răspuns Olanda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul olandez ar trebui să condamne site-ul web al Partidului Libertăţii (PVV) care invita populaţia să facă plângeri împotriva cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est care trăiesc în Ţările de Jos, pentru că incită în mod deschis la discriminare, se arată în rezoluţia votată astăzi de Parlamentul European (PE).

Euroaleşii au mai spus că autorităţile olandeze ar trebui să investigheze dacă invitaţia de a posta plângeri legate de est-europenii care trăiesc în Ţările de Jos este o incitare la ură şi discriminare, şi că liderii UE guvernamentale ar trebui să o condamne în mod oficial ca o formă de subminare a drepturilor muncitorilor în UE. Reprezentanţii a şase grupuri politice din Parlamentul European au votat "pentru" la rezoluţia privind site-urile discriminatorii.

Urmăreşte dezbaterea din Parlamentul European care a avut loc marţi şi în care toţi liderii partidelor politice au criticat Olanda la scenă deschisă

Deputaţii susţin de asemenea că site-ul este împotriva valorilor europene fundamentale: libertate, egalitate, statul de drept şi respectarea drepturilor omului şi că este o iniţiativă "rău-intenţionată" care generează diviziuni în cadrul societăţii şi obţinerea de câştiguri politice.

Parlamentul European îi cere în special premierul olandez, Mark Rutte, să condamne şi să se distanţeze de această iniţiativă "deplorabilă".

Rezoluţia mai arată că angajamentul guvernului olandez pentru integrarea europeană a scăzut semnificativ în ultimii ani, aşa cum rezultă din poziţia sa pe probleme cum ar fi extinderea zonei Schengen şi libera circulaţie a lucrătorilor.

Parlamentul European mai cere Comisiei Europene şi Consiliului să facă tot posibilul pentru a opri răspândirea de atitudini xenofobe, cum ar fi cele exprimate pe site-ul PVV şi să se asigure că decizia-cadru a UE privind rasismul şi xenofobia este corect aplicată în toate ţările UE.

La scurt timp după votul din PE, presa olandeză a relatat despre o iniţiativă a Guvernului olandez care, în replică, deschide un hotline pentru este europeni în care şi aceştia să poată depune plângeri. Citeşte cum explică Executivul de la Haga această iniţiativă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite