Disputa pentru Consiliul European de la Bruxelles, faza pe invitaţii. Premierul revine cu informaţia completă: şi Băsescu a primit “invitaţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a precizat în această dimineaţă că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit "invitaţii" la Consiliul European. Preciarea a venit înaintea întâlnirii dintre cei doi pe tema reprezentării României la reuniunile de la Bruxelles.

Premierul spusese ieri seară la două posturi de televiziune că el a primit "invitaţia" şi programul şi că va merge la Consiliu.

Iată cum arată o invitaţie nominală la Consiliul European. Pentru reuniunea de la sfârşitul lunii, astfel de documente nu au fost încă transmise

Potrivit uzanţelor din ediţiile anterioare ale acestor reuniuni dar şi demersurilor oficiale de până acum, pentru summitul din 28-29 iunie, Consiliul nu a trimis invitaţii nominale ci doar pachetul cu detaliile organizatorice, o agendă şi programul reuniunii de două zile.

Tot potrivit uzanţelor, aceste programe se trimit tuturor statelor membre nenominal şi, până acum, acestea erau redirecţionate prin intermediul reprezentanţelor diplomatice, în statele membre.

Ca regulă, în cazul României, ele sunt trimise atât la preşedinţie cât şi la Guvern.

"Amândoi suntem invitaţi, şi şeful statului, şi primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, după care cei doi sau, mă rog, fiecare ţară stabileşte cine este reprezentantul", a precizat astăzi Ponta, citat de Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite