Comisarul european pentru Justiţie: Atacurile la adresa independenţei Curţii Constituţionale din România sunt extrem de îngrijorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a transmis, după mai multe refuzuri ale Comisiei Europene de a comenta recentele evoluţii politice şi legislative din România, că este extrem de îngrijorată de recentele atacuri la adresa independenţei Curţii Constituţionale, a transmis oficialul UE, pe contul său de Twitter.

Din punctul meu de vedere, un sistem independent de justiţie este o condiţie pentru încredrea reciprocă în domeniul justiţiei, în Europa, a mai adăugat Reding.

UPDATE Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Viviane Reding, a cerut o analiză foarte detaliată a situaţiei din România pentru a vedea dacă recentele evoluţii au impact asupra funcţionării corecte a legilor europene în România.

Vicepreşedinte al Comisiei, Viviane Reding, responsabil cu justiţia, drepturi fundamentale şi cetăţenie, nu este un comisar european prea comod.

În 2010, a ameninţat Parisul cu judecata la Curtea Europeană de Justiţie şi cu sancţiuni severe pentru expulzarea romilor, mulţi din origine română. După numeroase discuţii şi replici Bruxelles -Paris, Reding a bătut cu pumnul în masă - un gest extrem de rar al vreunui official European de rang înalt şi a spus „Răbdarea mea este pe punctul de a se termina: până aici!"

Preşedintele grupului PPE din Parlamentul European Joseph Daul a anunţat astăzi că va sesiza Comisiei Europene, mai exact comisarului pentru justiţie, ultimele evoluţii din România.

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite