FOTO Birourile eurodeputaţilor din scandalul „euro-şpaga” sunt sub pază/Adrian Severin a fost mutat într-un birou gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European a luat decizia de pune sub pază birourile celor trei eurodeputaţi acuzaţi în scandalul „Mită pentru amendamente" pentru a preveni extragerea oricărui document ce ar putea fi folosit de anchetatorii ce vor investiga cazul.

Biroul eurodeputatului Adrian Severin a fost sigilat şi i s-a oferit un altul, gol, în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles, a declarat, pentru Adevărul Europa, unul din oficialii institiuţiei. În faţa uşii a fost pus un post de permanent de pază.

image
image

Serviciul de pază al Parlamentului a pus în faţa fiecăruia din cele trei birouri câte un agent de securitate.

Parlamentul European a început ieri şedinţa plenară de la Bruxelles. Prima după scandalul „Mită contra amendamente" în care trei eurodeputaţi - un austriac, un sloven şi Adrian Severin din România au acceptat "plăţi secrete" ca să schimbe legi europene aşa cum au cerut lobiştii. Aceştia din urmă erau însă reporteri de investigaţii la The Sunday Times.

VEZI Corespondenţa lui Adrian Severin cu "lobbiştii" şi câţi bani a cerut pentru serviciile de consultanţă

Doi europarlamentari au demisionat. Eurodeputatul român nu. Ieri el şi-a pierdut locul din grupul socialiştilor europeni şi a trebuit să se mute lângă deputaţii neafliaţi, pe ultimul rând din sala de şedinţă a Parlamentului.

VEZI REPORTAJ MULTIMEDIA cu reacţiile europarlamentarilor străini în plenul Parlamenentului European reunit la Bruxelles

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite